Uutiset
-
Tuottavuuden parantamiseen tarvitaan erilaisia keinoja, kuten palvelurakenteen, palveluprosessien ja tehtäväjaon uudistamista sekä teknologiaa ja digipalveluita. Henkilöstön saatavuus tulee ohjaamaan jatkossa palvelujärjestelmän kehittämistä.
-
Vuoden 2024 TerveSos-palkinnon on voittanut toimintamalli Monialainen liikkuva tiimi Nopsajalka Keski-Suomen hyvinvointialueelta. Palkinto on tunnustus tiettyyn teemaan liittyvälle innovatiiviselle tai poikkeuksellisen onnistuneelle ratkaisulle. Palkintohaku on osa vuosittain järjestettävää TerveSos-tapahtumaa. Palkintosumma on 2 000 euroa.
-
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on päivittänyt Iäkkäiden säännöllisten palvelujen RAI-tietokannan vuoden 2022 tiedoilla. Tietokanta on nyt saatavilla ensimmäistä kertaa myös ruotsin kielellä.
-
Sosiaalihuollon palveluissa syntyvän asiakastiedon matka on monivaiheinen polku. Sosiaalihuollon palveluista tarvitaan kansallisesti ja alueellisesti yhteneväistä tietoa.
-
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on julkaissut kolme toimintamallia erityisesti iäkkäiden palveluissa toimivien lähijohtajien tueksi RAI-arviointitoiminnan johtamiseen ja RAI-tiedon käyttöön.
-
THL seurasi kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoivan toteutumista lokakuussa 2023.
-
Yhdenvertainen ja viiveetön hoitoonpääsy perusterveydenhuollossa on turvattava, katsoo THL. Hallitus kertoi tiistaina osana kehysriihipäätöksiään, että perusterveydenhuollon kiireettömän hoidon hoitotakuuta höllennetään niin, että hoitoon pitää päästä 3 kuukaudessa. Tällä hetkellä odotusaika voi olla enimmillään 14 vuorokautta.
-
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut suosituksia lähisuhdeväkivallan ehkäisyn vahvistamiseksi hyvinvointialueilla ja kunnissa. Suositusten mukaan väkivallan vastainen työ tulee sitoa hyvinvointialueiden rakenteisiin, kuten hyvinvointistrategiaan ja turvallisuussuunnitelmiin, ja siitä tulisi säätää lailla. Tällä hetkellä lähisuhdeväkivallan ehkäisyn rakenteiden, koordinaation ja palvelujen tilanne vaihtelee merkittävästi alueittain.
-
Hyvinvointialueista 13 on laatimassa tai jo laatinut suunnitelman yhdenvertaisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kevään aikana hyvinvointialueille tekemästä tiedonkeruusta. Toiminnallisissa suunnitelmissa konkreettisia tavoitteita ja toimia on suunnattu eniten toiminnan johtamiseen ja palveluiden järjestämiseen.
-
Vanhuspalvelujen henkilöstön työn kuormittavuudessa on isoja eroja alueiden välillä. Valtakunnallisessa vertailussa suurinta kuormittavuus oli Vantaa-Keravan, Helsingin ja Päijät-Hämeen hyvinvointialueilla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kyselyyn vastasivat toimintayksikköjen esihenkilöt.
-
Äitiyshuollon perus- ja erityistason palvelujen integrointi kuntayhtymissä oli yhteydessä suurempaan asiakastyytyväisyyteen, erityisesti ensisynnyttäjillä.
-
THL:n laaturekisterien tulosraportteja on selkeytetty ja yhdenmukaistettu. Tulosten esittäminen raporteissa tukee nyt entistä paremmin vertaiskehittämistä. Tietoja hyödynnetään laaturekisterien yhteisessä vertaiskehittämispäivässä 22.5.2024.
-
Laaja-alainen asiakasohjaajan toimenkuva voisi edistää sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteensovittamista ja mahdollistaa iäkkäälle saumattomat palvelut.
-
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pilotoi koneoppimis- ja tekoälymenetelmiä, joilla Kelan Kanta-palveluiden Potilastiedon arkiston vapaatekstimuotoista tietoa muutetaan rakenteiseen muotoon. Yhtenäinen, rakenteinen muoto helpottaa ja laajentaa tietojen käyttöä eri tarkoituksiin.
-
THL käynnistää sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan ajankohtaisten kehittämisnäkymien foorumin. Tiima-foorumissa saat ensimmäisten joukossa tiedon, mitä kansallisia kehittämiskohteita työstetään ja miten niihin kannattaa valmistautua.
-
Hallitus esittää muutoksia lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (asiakastietolaki). Muutoksia tehtäisiin muun muassa sosiaalihuollon Kanta-palveluihin liittymisen määräaikoihin.
-
Ruotsinkielisten peruskoulujen oppilaat voivat suomenkielisten koulujen oppilaita paremmin koulussa, mutta kokevat yleisemmin henkistä väkivaltaa vanhemman tai muun huolta pitävän aikuisen taholta, käy ilmi Kouluterveyskyselyn tuloksista.
-
Opas sosiaalihuollon tiedonhallinnan yhteistyöhön antaa hyvinvointialueille välineitä yksityisten palveluntuottajien ohjaukseen.
-
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojärjestelmäkysely lähihoitajille alkaa 11.3.2024. Kyselyllä seurataan lähihoitajien kokemuksia tietojärjestelmien tuesta työlle.
-
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Saattohoitopassi-verkkokoulun on käynyt jo yli 30 000 ammattilaista ja opiskelijaa, joista valtaosa työskentelee vanhuspalveluyksiköissä. Miten koulutusta on hyödynnetty yksiköissä ja mitä uutta koulutuksen käyminen on tuonut työhön?
Näytetään 81 - 100 / 130