Uutiset
-
Lastenneuvolan ja kouluterveydenhuollon laajat terveystarkastukset tehtiin keskimäärin 49 prosentille ikäluokkaan kuuluvista vuonna 2022.
-
Perusopetuksen oppilaat ja toisen asteen opiskelijat käyttävät opiskeluhuoltopalveluja paljon.
-
Suomen sosiaaliturvan menot olivat yhteensä 80 miljardia euroa vuonna 2022. Reaalisesti menot vähenivät neljä prosenttia edellisvuodesta.
-
Joulukuun 2023 lopussa lähes 174 000 potilasta odotti pääsyä kiireettömään erikoissairaanhoitoon hyvinvointialueilla. Hoitoa odottaneita potilaita oli noin 3 500 vähemmän kuin elokuussa 2023.
-
Yli kaksi vuotta työttömänä olleiden osallistuminen työvoimapalveluihin ja -toimenpiteisiin oli pääosin sitä vähäisempää ja keskimääräiset kustannukset niistä sitä pienemmät, mitä pidempään työttömyys oli jatkunut.
-
THL Tiedontoimituspalvelusta on nyt julkaistu uusi versio, samalla on päivitetty tekniset ohjeet.
-
Syövän hoidon laatua seurataan Suomessa vaihtelevasti, minkä vuoksi laatutieto ei ole vertailukelpoista. Syövän laaturekisteri olisi keino kerätä tietoa syövän hoidon laadusta, turvallisuudesta ja vaikuttavuudesta valtakunnallisesti. Laaturekisteriä valmistellaan osana nykyistä kansallista syöpärekisteriä.
-
Vanhuspalvelulain mukaiseen henkilöstömitoitukseen yltää jo 95 prosenttia ympärivuorokautisen hoivan toimintayksiköistä. Tieto käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) seurannasta, joka tehtiin lokakuussa 2023.
-
Iäkkäiden palveluja tuottavien organisaatioiden ja hyvinvointialueiden on huolehdittava, että RAI-arvioinnit tehdään kokonaisarviointeina vanhuspalvelulain edellytyksen mukaisesti.
-
Sosiaali- ja terveyspalveluilla voidaan sekä ehkäistä että vähentää asunnottomuutta.
-
Hyvinvointialueet, kunnat ja järjestöt tuottavat monenlaisia hyte-palveluja eli hyvinvointia, terveyttä, työ- ja toimintakykyä sekä osallisuutta tukevia palveluja. Jos asukkaat löytävät palvelut helposti, he voivat edistää hyvinvointiaan omatoimisesti ja jopa välttyä raskaampien palvelujen tarpeelta.
-
Suomessa asuvat aikuiset voivat pääsääntöisesti hyvin, mutta huolenaiheitakin on.
-
Valtakunnallisesti yhtenäiset, Kanta-palveluun tallennetut ajanvaraustiedot helpottavat terveydenhuollon työtä. Tietojen tallentaminen edistää hyvinvointialueen hoitoonpääsyn seurantaa. Sosiaali- ja terveydenhuollon ajanvaraustiedot tallennetaan tulevaisuudessa Kanta-palveluihin.
-
Suurella osalla iäkkäistä säännöllisten palvelujen asiakkaista oli muistisairaus tai muistisairauteen liittyviä oireita sekä toimintakyvyn vajeita vuonna 2022.
-
Suomessa on valmisteltu viime vuoden aikana sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskusta Euroopan unionin aloitteesta ja tuella. Unionin tavoitteena on löytää kestäviä ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin ja tukea innovaatioiden käyttöönottoa jäsenmaissa.
-
Uusien kotimaisten sekä aiempien pohjoismaisten tutkimusten mukaan ihmiset kuluttavat julkisen perusterveydenhuollon palveluja ja lääkkeitä enemmän silloin, kun niiden hinta on matalampi.
-
Hyvinvointialueiden käynnistyessä niihin yhdistettiin eri tavoin toimineita kuntien ja kuntayhtymien vammaispalveluja.
-
Tuore raportti vertailee suomalaisten terveydentilaa ja terveyspalveluita muihin EU- ja Pohjoismaihin. Euroopan komission julkaisemassa raportissa keskitytään muun muassa koronapandemian vaikutuksiin sekä mielenterveyteen. Vaikka Suomi pärjää vertailussa monin osin hyvin, haasteita on erityisesti terveyspalveluiden saatavuudessa.
-
THL kerää hyvinvointialueilta tietoa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmästä. Tietoja käytetään kansallisen päätöksenteon tueksi. Tietoja voidaan hyödyntää myös alueilla palveluiden kehittämisessä.
-
Lasten ja nuorten aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriön ADHD:n diagnoosit ovat yleistyneet Suomessa nopeasti.
Näytetään 101 - 120 / 123