Uutiset
-
Suurella osalla iäkkäistä säännöllisten palvelujen asiakkaista oli muistisairaus tai muistisairauteen liittyviä oireita sekä toimintakyvyn vajeita vuonna 2022.
-
Suomessa on valmisteltu viime vuoden aikana sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskusta Euroopan unionin aloitteesta ja tuella. Unionin tavoitteena on löytää kestäviä ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin ja tukea innovaatioiden käyttöönottoa jäsenmaissa.
-
Uusien kotimaisten sekä aiempien pohjoismaisten tutkimusten mukaan ihmiset kuluttavat julkisen perusterveydenhuollon palveluja ja lääkkeitä enemmän silloin, kun niiden hinta on matalampi.
-
Hyvinvointialueiden käynnistyessä niihin yhdistettiin eri tavoin toimineita kuntien ja kuntayhtymien vammaispalveluja.
-
Tuore raportti vertailee suomalaisten terveydentilaa ja terveyspalveluita muihin EU- ja Pohjoismaihin. Euroopan komission julkaisemassa raportissa keskitytään muun muassa koronapandemian vaikutuksiin sekä mielenterveyteen. Vaikka Suomi pärjää vertailussa monin osin hyvin, haasteita on erityisesti terveyspalveluiden saatavuudessa.
-
THL kerää hyvinvointialueilta tietoa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmästä. Tietoja käytetään kansallisen päätöksenteon tueksi. Tietoja voidaan hyödyntää myös alueilla palveluiden kehittämisessä.
-
Lasten ja nuorten aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriön ADHD:n diagnoosit ovat yleistyneet Suomessa nopeasti.
-
THL on koonnut tietoa mielenterveys- ja päihdepalveluihin soveltuvista teknologioista tukemaan palvelujen kehittämistä.
-
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut ensimmäisen arvion sosiaalihuollon asiakkaiden määristä hyvinvointialueilla. Tiedot on kerätty hyvinvointialueilta Kelan Kanta-palveluiden Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston kautta.
-
Sosiaali- ja terveydenhuollon kirjaamisosaamista vahvistetaan ja yhdenmukaistetaan Sote-kirjaamisen kansallisen verkoston toiminnalla. Verkosto perustuu vertaisoppimiseen, ja tavoitteena on tiedon laadun parantuminen valtakunnallisesti.
Näytetään 121 - 130 / 130