Koronavilkku näyttää nyt myös altistumisilmoitusten määrän ja ajankohdat – pitkäaikaista altistumista koskenut vika korjattu

Julkaisuajankohta 25.11.2020

Koronavilkku älypuhelimen näytöllä.

Koronavilkku-sovelluksesta on julkaistu uusi päivitysversio torstaina 19. marraskuuta. Versio 1.3 sisältää käyttömukavuutta parantavia ominaisuuksia ja korjaa pitkäaikaisia altistumisia koskeneen vian. 

Koronavilkku näyttää vastedes voimassa olevien altistumisilmoitusten määrän ja saapumispäivät. Uuteen sovellusversioon on lisätty myös painike, josta voi käynnistää tarkistuksen mahdollisesta altistumisesta, jos edellisestä tarkistuksesta on kulunut yli 24 tuntia. 

Pitkäaikaisista altistumisista ilmoitus aiempaa varmemmin

Altistumisen arviointiin käytettäviä parametreja ja laskentamallia on päivitetty, jotta sovellus havaitsisi pitkäaikaiset, yhtäjaksoiset altistukset aiempaa varmemmin. Tällaisia kohtaamisia voi tapahtua esimerkiksi kotona perheenjäsenten kesken.

Aiemmin sovelluksen käyttämän käyttöjärjestelmän rajapinnassa oli vika, jonka vuoksi sovellus ei välttämättä antanut ilmoitusta pitkäaikaisista altistumisista. 

Koronavilkku laskee altistumisen todennäköisyyden Bluetooth-signaalin voimakkuuden, kohtaamisen keston ja oireiden alkamispäivän perusteella.

”Vian korjaaminen oli tärkeää, vaikka ihminen usein muistaakin pitkäkestoiset altistumistilanteet. Koronavilkku tehostaa tartuntaketjujen katkaisua rekisteröimällä myös sellaiset lähikontaktit, joita käyttäjä ei tunne tai muista”, sanoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho

Ominaisuuksia poistuu

Sovelluksesta myös poistuu tiettyjä ominaisuuksia. Kotinäkymässä ei enää näytetä altistumisesta kertovaa osiota, kun käyttäjä on ilmoittanut tartunnastaan Koronavilkun kautta. 

Epäiletkö tartuntaa -painiketta ei näytetä kotinäkymässä, kun sovelluksessa on voimassa oleva altistumisilmoitus. 

Altistumisilmoituksen saanut sovelluksen käyttäjä voi ottaa yhteyttä Koronavilkun avulla alueensa terveydenhuoltoon joko puhelimella tai Omaolo-palvelun avulla. 

Uuden päivityksen ansiosta Omaoloa käyttävä kunta voi valita, tarjotaanko altistumisilmoituksen saaneelle koronaoirearvion ja puhelimen lisäksi sähköinen yhteydenottolomake.

Useimmissa puhelimissa Koronavilkku päivittyy automaattisesti. Suosittelemme kuitenkin varmistamaan, että sovellus on päivittynyt. Tämän voi tehdä käymällä sovelluskaupassa (Google Play tai Apple App Store).

Lisätiedot:

Koronavilkku.fi

Aleksi Yrttiaho
tiedonhallintajohtaja
THL
puh. 029 524 7671
[email protected]

Infektiotaudit ja rokotukset Pääsivusto Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla koronavirus - thlfi pääuutinen - thlfi