Kansalaiskirje koronaviruksesta on lähtenyt koteihin

Julkaisuajankohta 3.4.2020

Mies lukee koronan kansalaiskirjettä.

Kansalaiskirje koronaviruksesta on lähtenyt jakeluun. Kirje jaetaan jokaiseen kotiin Suomessa niin, että se on perillä viimeistään 9. huhtikuuta 2020. Kirjeellä pyritään varmistamaan, että jokainen kansalainen saa tietoa koronaviruksesta ja virukseen varautumisesta.

”Joka kotiin saapuva kirje on yksi niistä keinoista, joilla voidaan jakaa luotettavaa tietoa koronaviruksesta ja sen leviämisen ehkäisemisestä. Se tavoittaa myös niitä Suomessa asuvia, jotka eivät hae itse tietoa verkosta tai seuraa uutislähetyksiä”, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön viestintäjohtaja Riikka Nurmi.

”Vaikka koronaviruksesta puhutaan paljon, luotettavalle tiedolle on tarvetta. Kirjeessä neuvotaan, kuinka tartunnalta voi suojautua ja miten on toimittava, jos sairastuu. Lisäksi annetaan ohjeita yli 70-vuotiaille, joille koronavirustautiin sairastuminen voi olla muita suurempi riski.”

Kansalaiskirje sisältää saatekirjeen sekä kolme koronavirukseen liittyvää ohjetta:

  • Suojaa itseäsi ja läheisiäsi tartunnalta
  • Jos sairastut tai hoidat sairastunutta läheistä kotona
  • Toimintaohjeita yli 70-vuotiaille

Kaikki kirjeessä oleva materiaali on sekä suomeksi että ruotsiksi. Saamelaisalueille jaettavassa kirjeessä ohjeet ovat myös saamenkielillä. 

Lisäksi kansalaiskirje on THL:n verkkosivuilla suomen ja ruotsin lisäksi 16 eri kielellä sekä videoina suomalaisella ja suomenruotsalaisella viittomakielellä. 

Hallitus päätti 12. maaliskuuta lähettää tietopaketin kaikille suomalaisille kotiin osana koronaviruksen leviämisen hillitsemistä. Kirjeen on toteuttanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Lisätietoja:

Riikka Nurmi 
viestintäjohtaja
STM
[email protected]

Kansalaiskirje eri kielillä THL:n sivuilla 

Usein kysyttyä koronaviruksesta

Ohjeita kansalaisille koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta puhelimitse ja chatissa

Koronaviruksen oirearvio omaolo.fi  

Hallitus päätti suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi (STM:n tiedote 12.3.2020)
 

Ikääntyminen Infektiotaudit ja rokotukset Pääsivusto korona - thlfi koronavirus - thlfi