THL:n Hyvinvointivaikuttajat-osaston uudeksi johtajaksi Piia Aarnisalo

Julkaisuajankohta 12.4.2024 10.27
Uutinen

THL:n Hyvinvointivaikuttajat-osaston uudeksi johtajaksi on valittu kliinisen kemian erikoislääkäri, dosentti Piia Aarnisalo (s. 1973). Hän aloittaa tehtävässä 6. toukokuuta. Osaston aiempi johtaja oli Mika Salminen, joka siirtyi vuodenvaihteessa THL:n pääjohtajaksi.

Aarnisalo on suorittanut myös liikkeenjohdon Executive MBA -ohjelman ja toiminut 15 vuoden ajan monipuolisissa johtotehtävissä HUSissa, HUSLABissa, Terveystalossa ja Pfizerilla. Hän siirtyy THL:ään Pfizerin lääketieteellisen johtajan tehtävästä. Aarnisalo on myös toiminut tutkijana Suomen lisäksi Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Lääkärinä hän on työskennellyt pääasiassa HUSissa.

"Saimme sekä talon sisältä että ulkoa erittäin hyviä hakijoita tähän laitoksen kannalta keskeiseen johtajan tehtävään. Valinnassa korostuivat monipuolinen ja tavoitteellinen johtamiskokemus sekä vahva näkemys strategisesta uudistumisesta", Salminen sanoo.

THL:llä vahva rooli sote-järjestelmän kehittämisessä

Hyvinvointivaikuttajat on THL:n suurin osasto. Se seuraa ja ennakoi väestön terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä sekä tutkii niihin vaikuttavia tekijöitä.

Lisäksi hyvinvointivaikuttajat arvioi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän toimivuutta, vaikuttavuutta ja kustannuksia. Osaston tutkijat ja asiantuntijat tukevat hyvinvointialueita ja kuntia palvelujen kehittämisessä.

Aarnisalo katsoo, että THL:n rooli sote-järjestelmän edelleen kehittämisessä ja väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä on Suomessa keskeinen.

"THL:n tehtävä ja rooli sopivat erinomaisesti omaan arvopohjaani. Koen, että minulla on aiemman työkokemukseni kautta paljon annettavaa, mutta samalla myös paljon opittavaa. Olen aina pyrkinyt hakeutumaan tehtäviin, joissa voin oppia ja haastaa itseäni."

Lisätiedot

Mia Nykopp
hallinto- ja talousjohtaja
THL
[email protected]

Pääsivusto