Uusi Pelihaittaverkosto tukee sote-ammattilaisia rahapelihaittatyössä

Julkaisuajankohta 11.12.2023 11.30 | Julkaistu suomeksi 18.12.2023 klo 14.44
Uutinen

Pelihaittatyön valtakunnallinen yhteistyöverkosto aloittaa toimintansa vuoden 2024 alussa. Verkoston tavoitteena on tukea hyvinvointialueita ja niiden ammattilaisia rahapeliongelmien tuki- ja hoitopalvelujen kehittämisessä.

Pelihaittatyön valtakunnallinen yhteistyöverkosto aloittaa toimintansa vuoden 2024 alussa. Verkoston tavoitteena on tukea hyvinvointialueita ja niiden ammattilaisia rahapeliongelmien tuki- ja hoitopalvelujen kehittämisessä 

  • kokoamalla keskeiset toimijat yhteen
  • tarjoamalla tukea ja osaamisen vahvistamista ammattilaisille
  • parantamalla palvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta
  • jalkauttamalla tietoa ja hyviä käytäntöjä.

Pelihaittaverkosto on suunnattu ammattilaisille, jotka tapaavat työssään ihmisiä, joilla on rahapelaamisen aiheuttamia haittoja ja ongelmia. 

Pelihaittaverkoston kuvaus löytyy uutisen tekstistä.

Pelihaittaverkosto vastaa muuttuneisiin kehittämistarpeisiin

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä muuttui vuoden 2023 alussa, kun uudet hyvinvointialueet aloittivat toimintansa. Uudistuksessa vahvistettiin myös riippuvuuspalveluja ja sitä myötä rahapeliongelmien hoitoa osana uusien hyvinvointialueiden päihde- ja riippuvuuspalveluita.

Verkosto tulee tekemään yhteistyötä myös muiden päihde- ja riippuvuusilmiöiden sekä talousongelmien ja velkaantumisen parissa työskentelevien ammattilaisten kanssa.

Pelihaittaverkoston jäsenet saavat tietoa ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, ja heitä voidaan kutsua mukaan kehittämään tulevaisuuden pelihaittatyötä. Pelihaittaverkostoa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Liity Pelihaittaverkostoon tästä! (Webropol-lomake)

Lisätietoja 

Tanja Airaksinen
kehittämispäällikkö
puh. 029 524 7574
[email protected]
 

Alkoholi, tupakka ja riippuvuudet Pääsivusto rahapelit