Diabetesrekisteristä tukea hoidon laadun kehittämiseen – ohjevideot julkaistu

Julkaisuajankohta 20.11.2023

Lakisääteinen THL:n diabetesrekisteri tarjoaa tietoa diabeteksen hoidon laadusta. Rekisteri osoittaa, kuinka diabetesta hoidetaan alueittain ja kansallisesti. Rekisterin käytöstä on nyt julkaistu kaksi ohjevideota.  Videot ovat vapaasti käytettävissä esimerkiksi koulutuksessa.

Opi käyttämään diabetesrekisteriä

Diabetesrekisterissä seurataan koko hoitoketjussa toteutunutta seurantaa ja hoitoa. Diabeteksen laaturekisteri kattaa tiedot perusterveydenhuollosta ja erikoissairaanhoidosta sekä julkisesta ja yksityisestä terveydenhuollosta.

Ohjevideoiden tarkoituksena on tiivistetysti tuoda esille rekisterin periaatteita ja käyttökohteita. "Diabetesrekisteri antaa terveydenhuollon ammattilaisille mahdollisuuden saada palautetta omasta työstä ja kehittyä entistä paremmaksi. Yhdessä Diabetesrekisteriä ja hoidon laatua kehitetään yhä paremmaksi", kertoo diabetesrekisterin yhteyshenkilö, ylilääkäri Saara Metso.  

Tutustu videoon

Opi käyttämään kansallista diabetesrekisteriä
YouTube, kesto: 4 min 

Tule mukaan diabetesrekisterin vertaiskehittämistoimintaan

Diabetesrekisteriä ja diabeteksen hoitoa kehitetään vertaiskehittämistoiminnan avulla.  Vertaiskehittämispäivillä esitellään diabeteslaaturekisterin tuloksia, tunnistetaan kehittämistarpeita ja -keinoja sekä kuullaan käytännön esimerkkejä laaturekisteritiedon hyödyntämisestä diabeteksen hoidon laadun kehittämisessä.

THL:n vaikuttavuusylilääkäri Aapo Tahkolan mukaan vertaiskehittämispäivissä on toisia kannustava ilmapiiri. "Vertaiskehittämispäivillä alkanut innostus toivottavasti jatkuu omassa yksikössä. Hoidon laadun ja vaikuttavuuden kehittäminen on pitkäjänteistä työtä, mutta hyviä tuloksia on jo ollut nähtävissä", Tahkola toteaa.

Tahkola kannustaa diabeteksen hoidon ammattilaisia tulemaan mukaan diabetesrekisterin vertaiskehittämistoimintaan. "Mukaan voi tulla milloin vain. Kansalliset diabetesrekisterin vertaiskehittämispäivät pidetään kaksi kertaa vuodessa."

Tutustu videoon

Hoidon laadun kehittäminen kansallisen diabetesrekisterin avulla
YouTube, kesto: 3 min 39 s

Aiheesta lisää

Tutustu Diabetesrekisterin tuloksiin
Diabetesrekisterin raportti

Diabetesrekisterin kansallinen vertaiskehittämispäivä 28.11.023
Ohjelma ja ilmoittautuminen

Lisätietoa

Saara Metso
Diabetesrekisterin vastuuhenkilö
puh. 040-5310154
[email protected]

Aapo Tahkola
vaikuttavuusylilääkäri
puh. 029 524 8188
[email protected]

Palautetta ja kehittämisehdotuksia voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla kanta - Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla