Kirjaaminen monialaisessa yhteistyössä -opas on päivitetty

Julkaisuajankohta 28.5.2024 9.59
Uutinen

Kirjaaminen monialaisessa yhteistyössä -oppaan uusin versio on julkaistu suomeksi. Ruotsinkielinen versio julkaistaan syksyllä. Opas on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille tilanteisiin, joissa asiakas tarvitsee samanaikaisesti sekä sosiaali- että terveyspalveluja.

Opas selkeyttää monialaisen yhteistyön kirjaamiskäytäntöjä ja asiakastietojen käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon rekisterirajojen yli. Opas kuvaa monialaisen yhteistyön käytäntöjä ja niiden tiedonhallintaa voimassa olevien säännösten mukaisesti. Opas tukee myös kehittämistä. 

Oppaan päivityksessä on huomioitu uudistuneen asiakastietolain vaikutukset. Päivitysmuutokset liittyvä oppaan lainsäännöksiä kuvaaviin lukuihin, jotka on uusittu lähes kokonaan.

Kirjaaminen monialaisessa yhteistyössä opas on julkaistu sekä selailtavana verkkojulkaisuna että ladattavana PDF-tiedostona.

Kirjaaminen monialaisessa yhteistyössä (yhteistyotilat.fi)

Suomen kestävän kasvun ohjelmalla tuetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua. THL on saanut rahoitusta Kestävän kasvun ohjelmaan EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (Next Generation EU).

Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla kanta rrp sostiedonhallinta