Korona-altistumisia jäljittävän mobiilisovelluksen toteuttajaksi on valittu Solita

Julkaisuajankohta 4.6.2020

Korona-altistumisia jäljittävän mobiilisovelluksen toteuttajaksi on valittu ohjelmistoyhtiö Solita.
 
THL kilpailutti hankinnan Hanselin dynaamisen hankintamenettelyn avulla. Kaikki saadut tarjoukset täyttivät tarjouspyynnössä asetetut vähimmäisvaatimukset, ja vertailun jälkeen sopimustoimittajaksi valittiin kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättänyt Solita Oy.
 
”Kaikki saadut tarjoukset olivat korkealaatuisia. Solitan esittämä ratkaisu ja sen toteuttamissuunnitelma vastasi parhaiten tarjouspyyntöön. Solitan tarjous oli tämän lisäksi kokonaishinnaltaan edullisin”, kertoo tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.
 
THL:n tehtävänä on kehittää mobiilisovellus, joka tukee hallituksen linjaamaa koronastrategiaa: testaa-jäljitä-eristä-hoida. Jäljityssovellus helpottaa virukselle altistuneiden jäljittämistä ja tartuntaketjujen katkaisemista. Sen avulla altistuneet – myös ne, joita sairastuneet eivät tunne – voivat saada tiedon altistumisestaan. 
 
Jäljityssovelluksen käyttö tulee olemaan vapaaehtoista, ja sen kehittämisessä kiinnitetään erityistä huomiota yksityisyydensuojaan ja tietoturvaan. 
 
Kehittämistyöhön osallistuvat THL:n lisäksi STM, Kela ja SoteDigi Oy. Sovelluksen on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä. 

Lisätietoja

Aleksi Yrttiaho
Tiedonhallintajohtaja
THL
[email protected]

Infektiotaudit ja rokotukset Pääsivusto Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla koronavirus - thlfi tiedonhallinta - thlfi