Koronarokotteita kohdennetaan alueellisesti Päijät-Hämeeseen ja Varsinais-Suomeen

Julkaisuajankohta 14.5.2021

Päijät-Hämeen alueellinen ilmaantuvuus on tällä hetkellä 111 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden ja Varsinais-Suomen vastaava ilmaantuvuusluku on 101, joten THL on päättänyt kohdentaa näille alueille koronarokotteita ensi viikolla. Alueille kohdennetaan tulevalla viikolla yhteensä 13 200 rokoteannosta. 

Valtioneuvoston asetuksen mukaisesti koronarokotteita on mahdollista kohdentaa toukokuun loppuun asti niille alueille, joissa koronatapausten ilmaantuvuus on edeltävän 14 päivän aikana vähintään 100 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden. THL tarkastelee viikoittain alueellisen kohdentamisen tarvetta.

”Ilmaantuvuus on muualla maassa alle tämän 100 tartunnan ilmaantuvuusrajan, joten painotuksia ei kohdenneta näille alueille. Myös näillä alueilla rokotustahti kuitenkin jatkuu hyvänä”, THL:n asiantuntijalääkäri Emma Kajander arvioi.

Rokotukset etenevät – yli 2 miljoonaa rokotettu

Tällä viikolla ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä ylitti 2 miljoonaa. Koko väestön rokotuskattavuus on nyt noin 37 prosenttia.

Tähän mennessä lähes kaikki koronapotilaita hoitavat terveydenhuollon ammattilaiset ja 70 vuotta täyttäneet ovat saaneet koronarokotuksen. Rokotusta tarjotaan nyt useimmissa kunnissa riskiryhmiin kuuluville ja muille ihmisille ikäryhmittäin vanhimmista nuorimpiin. 

”Rokotteita on saatu maahan viimeksi kuluneen seitsemän päivän aikana kaikkiaan 240 750. Tämä määrä ei poikkea merkittävästi viime viikkojen lukumääristä, joten rokotukset jatkuvat samalla hyvällä tahdilla”, Kajander kertoo.

Ajan koronarokotukseen voi varata omasta kunnasta silloin, kun oma rokotusvuoro on koittanut. Tiedon siitä, mitä ryhmiä kunnassa parhaillaan rokotetaan ja miten ajan voi varata, saa seuraamalla kunnan verkkosivuja, lehti-ilmoituksia ja muuta viestintää. 

COVID-19 rokotusten edistyminen

Lisätietoja:

Emma Kajander
THL
Asiantuntijalääkäri
[email protected]

Infektiotaudit ja rokotukset Pääsivusto koronavirus - thlfi