Koronarokotteita kohdennettu Päijät-Hämeeseen alueen epidemiatilanteen vaikeuduttua

Julkaisuajankohta 11.5.2021

Päijät-Hämeen alueelle on tänään tiistaina 11.5. toimitettu kohdennetusti Modernan koronavirusrokotteita alueen vaikeutuneen epidemiatilanteen vuoksi. 

Valtioneuvoston asetuksen mukaisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen on mahdollista painottaa koronarokotteiden jakelua toukokuun loppuun asti niille alueille, joissa koronatapausten ilmaantuvuus on kohdentamista edeltävien 14 päivän aikana vähintään 100 tartuntaa 100 000:tta asukasta kohden. Päijät-Hämeen ilmaantuvuus on tällä hetkellä noin 108 tartuntaa 100 000:tta asukasta kohden.

THL kertoi viime viikon keskiviikkona, että alueellista kohdentamista ei tehdä, sillä yksikään alue ei ollut ylittänyt ilmaantuvuusrajaa. Uusi päätös tehtiin Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin ilmaantuvuuden noustua. 

THL päättää mahdollisista ensi viikon kohdentamisista tämän viikon perjantaina. Vastedes päätökset kohdentamisesta tehdään aina perjantaisin ja ne perustuvat 14 edeltävän päivän ilmaantuvuuteen. Arviossa huomioidaan mahdollinen kahden päivän kirjaamisviive tartuntatautirekisteriin.

Lisätietoja:

Toni Relander
THL
Lääketukkukaupan johtaja
[email protected]
 

Infektiotaudit ja rokotukset Pääsivusto koronavirus - thlfi pääuutinen - thlfi