Lähi- ja perushoitajien kokemuksia sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmistä kartoitetaan kyselyllä

Julkaisuajankohta 28.3.2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Itä-Suomen yliopisto aloittavat tänään lähi- ja perushoitajille suunnatun kyselyn sosiaali- ja terveydenhuollossa käytössä olevista tietojärjestelmistä. Tarkoituksena on selvittää käyttäjien kokemuksia siitä, miten järjestelmät toimivat sekä tunnistaa lisäkoulutustarpeita. Kysely on toteutettu aikaisemmin lääkäreille, sairaanhoitajille ja sosiaalialan korkeakoulutetuille.

Kyselyn jakelusta lähihoitajille ja perushoitajille huolehtivat Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry. Kysely päättyy 18.4. Kyselyyn osallistuminen on vapaaehtoista. Yksittäisiä vastaajia ei voi tunnistaa tuloksista. 

Aineistosta julkaistaan raportteja sekä tieteellisiä julkaisuja. Ensimmäisiä tuloksia on odotettavissa syksyllä 2022.

Kysely on osa Digitalisaatio sosiaali- ja terveydenhuollossa – sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäpalveluiden seuranta (STePS 3.0) -hanketta.

Lisätietoa

Digitalisaatio sosiaali- ja terveydenhuollossa – sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäpalveluiden seuranta (STePS 3.0)

Yhteystiedot

Tuulikki Vehko
tutkimuspäällikkö
THL
puh. 029 524 7321
[email protected]

Kaija Saranto
professori
Itä-Suomen yliopisto, Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos
puh. 050 565 0040
kaija.saranto(at)uef.fi

Pääsivusto Sote-palvelujen johtaminen Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla pääuutinen - thlfi tutkimusuutinen - thlfi