Lyhyellä annosvälillä rokotettuihin lasketaan henkilöt, jotka ovat saaneet koronarokotteet korkeintaan kuuden viikon annosvälillä

Julkaisuajankohta 22.9.2021

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on suositellut kunnille, että ne tarjoavat kolmatta koronarokoteannosta immuunipuutteisten lisäksi henkilöille, jotka ovat saaneet ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen lyhyellä annosvälillä. Lyhyellä annosvälillä tarkoitetaan korkeintaan 6 viikon aikaväliä kahden koronarokoteannoksen välillä. 

Useimmille lyhyellä annosvälillä rokotetuille perusrokotussarjan annokset on annettu alkuvuodesta 3–4 viikon annosvälillä. Joidenkin kohdalla annosväli on kuitenkin voinut venyä hieman pidemmäksi. 

Kolmas rokoteannos voidaan antaa tähän ryhmään kuuluville, kun toisen annoksen saamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. 

Lyhyellä annosvälillä rokotettuihin kuuluu koronapotilaiden parissa toimivaa terveydenhuoltohenkilöstöä sekä muun muassa hoivakotien iäkkäitä asukkaita ja heitä hoitavia työntekijöitä.

THL ohjeistanut kuntia lyhyellä annosvälillä rokotettujen 3. koronarokoteannoksista – kolmatta annosta ei vielä alle 30-vuotiaille miehille

Lisätietoja:

Anniina Virkku
THL
asiantuntijalääkäri
[email protected]

Infektiotaudit ja rokotukset Pääsivusto koronavirus - thlfi news rokotukset - thlfi