Matkailijan terveysoppaan maakohtaisten suositustekstien rakenne uudistui – asiasisältöön ei muutoksia

Julkaisuajankohta 26.3.2024 9.23
Uutinen

Matkailijan terveysopas on THL:n toimittama opas verkossa, ja se tarjoaa ajantasaista tietoa terveellisestä ja turvallisesta matkustamisesta. Oppaan maittaisessa luettelossa on aiemmin listattu eri maiden rokotussuositukset- ja rokotustodistusvaatimukset sekä malarian estolääkityksen tarve kussakin maassa.

Matkailuterveyteen liittyy kuitenkin myös paljon muuta kuin rokotukset ja malarian estolääkitys. Siksi maittaisen luettelon tilalle on tehty maakohtaiset suositustekstit, joissa on tietoa myös muista tärkeistä asioita, kuten turvallisuudesta, matkavakuutuksesta, matkaripulin estämisestä, hyönteisten pistoilta suojautumisesta sekä auringonottoon liittyvistä asioista. 

Matkailijan terveysoppaan uusi rakenne noudattaa samanlaista rakennetta, kuin monet kansainväliset matkailuterveysneuvontasivut. Vaikka oppaan rakenne on uudistunut, asiasisältöön ei ole tehty muutoksia.  

Matkailijan terveysopas on suunnattu ensisijaisesti terveydenhuollon ammattilaisille, mutta opasta voivat hyödyntää myös matkailijat ja matkailualalla työskentelevät. 

Lisätiedot

Matkailijan terveysopas (Terveyskirjasto)

Matkailijan terveysopas (THL)

Katariina Kainulainen
Matkailijan terveysoppaan päätoimittaja
Osastonylilääkäri, HUS
[email protected] 

Eeva Pekkanen
Asiantuntijaterveydenhoitaja
THL
[email protected] 

Infektiotaudit ja rokotukset Infektiotaudit ja rokotukset matkailuterveys - Infektiotaudit ja rokotukset rokotukset - Infektiotaudit ja rokotukset