Miltä sisäilma-asiat näyttävät Suomessa? Tutustu maaliskuun sisäympäristöaiheisiin tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan

Julkaisuajankohta 13.2.2024 16.28
Uutinen

Maaliskuun 11.–13. tarjoaa tänä vuonna kiinnostavan kattauksen sisäympäristöaiheisia tapahtumia, joissa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntemus on vahvasti esillä. Luvassa silloin muun muassa Sisäilmastoseminaari 2024 ja Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman väliarviointiseminaari.

Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma on kymmenvuotisen toimikautensa puolivälissä. Ohjelman väliarviointiseminaarissa 13.3. klo 9:15–15 kuullaan tuoretta tietoa muun muassa sisäilmaan liitetyn oireilun yleisyydestä Suomessa ja suomalaisten sisäilmaan liittyvistä riskikäsityksistä. 

Tapahtumassa kerrotaan myös kuntien kiinteistöjen sisäympäristöjen nykytilanteesta, sisäilmasta oireilevien tuesta ja hoidosta sekä terveydenhuollon henkilökunnan koulutuksesta. 

Lisäksi katsotaan tulevaisuuteen ja pohditaan Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman toimien suuntaa sen seuraavalla viisivuotiskaudella. Esimerkiksi muuttuva ilmasto voi tuoda uusia haasteita sisäympäristöjen näkökulmasta.

Tapahtumassa ääneen pääsevät Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman ja Terveet tilat 2028 -ohjelman asiantuntijoiden lisäksi kaupunkien, kiinteistönomistajien, aluehallintoviraston ja Rakennustuoteteollisuuden edustajat. 

Maksuton ja kaikille avoin tapahtuma järjestetään 13.3. klo 9:15–15 paikan päällä THL:n tiloissa (Mannerheimintie 166, Helsinki) sekä verkossa.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

Sisäilmastoseminaarissa 12.3. esillä THL:n asiantuntemusta

Sisäilmastoseminaari 2024 järjestetään 12.3. Helsingin Messukeskuksessa ja esillä on tänäkin vuonna kattavasti THL:n asiantuntemusta sisäympäristöaiheisiin liittyen.

Tapahtumassa on luvassa teemoitettuja luentokokonaisuuksia, joiden aiheita ovat muun muassa erilaiset työympäristöt, ilmanvaihto ja ilmanpuhdistimet, lämpöolosuhteet ja energiatehokkuus sekä mitattu ja koettu sisäilmaston laatu. Lisäksi luento-ohjelmaa täydentää päivän teemoihin liittyvä posterinäyttely.

THL:stä esillä ovat muun muassa muutokset sisäilmaan liittyvässä oireilussa vuosien 2018 ja 2022 välillä, Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman saavutukset, kuntien sisäilmatilanne, ilmanpuhdistimien vaikutus epäpuhtauksiin ja koettuihin olosuhteisiin ja oireisiin kouluissa sekä ohjeet koulutyöhön sisäilmatilanteessa.

Sisäilmastoseminaarin järjestää Sisäilmayhdistys ry.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan (maksullinen tapahtuma)

RTA-neuvottelupäivät 11.3. rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijoille

Sisäilmastoseminaaria edeltävänä iltapäivänä, 11.3., järjestettävät RTA-päivät on suunnattu sertifioiduille rakennusterveysasiantuntijoille, sisäilma-asiantuntijoille ja kosteusvaurioiden kuntotutkijoille.

Neuvottelupäivässä käydään läpi ajankohtaisia asioita sekä kehitetään ja yhdenmukaistetaan alan toimintaa.

Neuvottelupäivän järjestää sosiaali- ja terveysministeriö yhdessä Sisäilmayhdistyksen, Valviran, Terveet tilat 2028 -ohjelman ja Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelman kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

Ympäristöterveys Ympäristöterveys sisäilma