Opintokokonaisuus rahapeliongelman kohtaamiseen pilottivaiheessa

Julkaisuajankohta 3.6.2021

THL:n asiantuntijoiden tuottamaa Rahapeliongelman kohtaaminen -opintokokonaisuutta pilotoidaan parhaillaan Espoon Omniassa päihde- ja mielenterveysalan opiskelijoilla sekä työvalmentajaopiskelijoilla.

Rahapeliongelman kohtaaminen -verkkokurssi on suunnattu etenkin sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakouluihin sekä ammattioppilaitoksiin. Kurssilla opiskelija saa laajan kattauksen tutkittua tietoa rahapelaamisesta, rahapeliongelmasta ja siihen liittyvästä palvelujärjestelmästä sekä toimivista hoitomenetelmistä. Lisäksi opiskelija saa työvälineitä aiheen puheeksiottoon, rahapeliongelman tunnistamiseen ja lyhytneuvontaan. 


Verkkokurssi koostuu viidestä temaattisesta kokonaisuudesta, joista jokainen sisältää kirjallisuuden lisäksi THL:n asiantuntijoiden tekemiä luentovideoita ja podcast-äänitteitä, joista kaksi ensimmäistä on juuri julkaistu. Ensimmäinen podcast keskittyy rahapelaavan läheisiin, joita onkin Suomessa noin 790 000. Toisessa podcastissa keskustellaan rahapelihaittojen ehkäisystä yksilö-, yhteisö- ja yhteiskuntatasolla.

Pilotin jälkeen maksuton verkkokurssi on saatavilla syksyllä 2021 myös muille oppilaitoksille osaksi omaa opetusohjelmaa.

Podcast: Rahapelaavan läheiset
Podcast: Rahapelihaittojen ehkäisy

Lisätietoja 

Heidi Ruohio
Erikoissuunnittelija
THL
p. 029 524 7647
[email protected]

Alkoholi, tupakka ja riippuvuudet Alkoholi, tupakka ja riippuvuudet