Rokotevalmistajien kanssa yhteistyössä toteutettavat THL:n kliiniset rokotetutkimukset siirtyvät erilliseen yhtiöön

Julkaisuajankohta 16.8.2021

Valtio ja Tampereen yliopisto valmistelevat kaupallisen rokotetutkimusyhtiön perustamista. Tampereen yliopiston hallitus päätti kokouksessaan 13.8.2021 hyväksyä erityistehtäväyhtiön perustamisen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta erilliseen osakeyhtiöön siirtyvät rokotevalmistajien kanssa yhteistyössä toteutettavien kliinisten rokotetutkimusten rahoitus ja toiminnot.

Siirrettävät palvelut eivät sisällä THL:n lakisääteisiä tehtäviä. Kansallista rokotusohjelmaa, rokotehankintoja ja rokotuksin ehkäistävien tautien seurantaa koskevat toiminnot jatkuvat THL:n terveysturvaajat-osastolla.

Perustettava rokotetutkimusyhtiö on valtion erityistehtäväyhtiö, ja sen omistajaohjauksesta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö. Yhtiön osakkaina olisivat Suomen valtio ja Tampereen yliopisto.

”Yhtiön perustaminen vahvistaa suomalaista kliinistä rokotetutkimusosaamista. Jatkamme yhtiössä THL:n pitkää ja ansiokasta kliinisen rokotetutkimuksen perinnettä yhteistyössä rokotevalmistajien kanssa”, kertoo THL:n rokotetutkimuksia johtanut tutkimuspäällikkö Arto Palmu.

Yhtiön perustamiseen liittyvistä asioista ovat päättäneet eduskunta valtion osalta ja Tampereen yliopiston hallitus omalta osaltaan.

Lisätietoja

Tampereen yliopisto yhtiöittää rokotetutkimuspalvelut uuteen erityistehtäväyhtiöön
Tampereen yliopiston tiedote 16.8.2021 

Valtio perustaa kaupallisen rokotetutkimusyhtiön – THL:n kaupalliset rokotetutkimukset erilliseen osakeyhtiöön 
STM:n tiedote 17.12.2020

Miksi THL tekee yhteistyötä rokotevalmistajien kanssa?
THL blogi 1.7.2018.

Arto Palmu
tutkimuspäällikkö
THL
p. 029 524 7910
[email protected]

Pääsivusto tutkimus - thlfi tutkimusuutinen - thlfi