Rokotukset etenevät hyvin – nuoret hakeneet aktiivisesti ensimmäisiä rokotuksiaan

Julkaisuajankohta 13.8.2021

68,3 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotuksen

Koronarokotukset ovat edenneet hyvin myös tällä viikolla. Ikäryhmistä ylivoimaisesti eniten ensimmäisiä rokoteannoksia on tällä viikolla annettu 12–15-vuotiaille, lähes 20 000 annosta.

Maanantaina kunnat alkoivat tarjota koronarokotuksia myös 12–15-vuotiaille perusterveille nuorille. Jo aiemmin rokotusta tarjottiin niille 12–15-vuotiaille, jotka kuuluvat vakavan koronataudin riskiryhmiin. Yhteensä 12–15-vuotiaille on tähän mennessä annettu noin 30 000 rokoteannosta. 

”On erittäin hienoa, että nuorten rokotukset ovat käynnistyneet hyvin ja moni nuori on halunnut ottaa rokotuksen. Todennäköisesti tahti myös kiihtyy, nyt kun rokotukset on aloitettu kouluissa”, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtava asiantuntija Mia Kontio.

16 vuotta täyttäneiden ensimmäisen rokoteannoksen kattavuus jo yli 80 % 

16 vuotta täyttäneistä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut jo yli 80 prosenttia. Ensimmäisen annoksen saaneista 60 prosenttia on saanut myös toisen annoksen. Yhä useampi ikääntynyt on nyt myös täyden rokotussuojan piirissä, sillä 70 vuotta täyttäneistä, jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen, noin 95 prosenttia on saanut myös toisen rokotuksen.

”Toisen annoksen ottaminen on tärkeää suojan vahvistamiseksi. Toinen annos antaa myös pitkäkestoisemman suojan, pienentää tartunnan saamisen riskiä ja vähentää tartuntaketjujen syntymistä ”, Kontio selittää. 

Lisätietoja

Mia Kontio
johtava asiantuntija
THL
[email protected]

Infektiotaudit ja rokotukset Lapset, nuoret ja perheet Pääsivusto koronavirus - thlfi rokotukset - thlfi