THL:n ja Opetushallituksen vanhempainilta tarjoaa tukea ja tietoa traumasta toipumisesta ja ikätoverien välisestä väkivallasta

Julkaisuajankohta 16.4.2024 12.11
Uutinen

THL ja Opetushallitus järjestävät tällä viikolla vanhempainillan, joka käsittelee traumasta toipumista, nuorten hyvinvointia ja ikätoverien välisen väkivallan kysymyksiä. Virtuaalinen vanhempainilta järjestetään torstaina 18. huhtikuuta klo 17.00–18.00. Tilaisuus on suunnattu erityisesti kouluikäisten vanhemmille sekä kouluikäisille vanhempiensa kanssa.

Vanhempainillassa käsitellään ajankohtaisia teemoja, jotka ovat herättäneet huolta hiljattain tapahtuneen kouluampumisen myötä. Tapahtumassa kuullaan asiantuntijoita perhepalveluiden, opetustoimen sekä väkivalta- ja traumatutkimuksen alalta. 

Ohjelmassa on muun muassa puheenvuoroja kouluampumisen jälkeisestä avun tarpeesta perheissä sekä näkökulmia ikätoverien välisen väkivallan yleisyydestä ja sen vähentämisestä. Lisäksi käsitellään traumasta toipumisen mahdollisuuksia ja keinoja keskustella vaikeista kriisitilanteista lasten kanssa. 

Vanhempainiltaan voi osallistua suorana verkossa eikä tilaisuuteen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tilaisuutta ei tallenneta. Tilaisuus on suomenkielinen, tilaisuudessa on viittomakielen tulkkaus. 

Tervetuloa mukaan tärkeään keskusteluun. Voit kysyä aiheen asiantuntijoilta kysymyksiä etukäteen ja niitä käsitellään kattavasti vanhempainillassa. 

Lisätietoja: 

Verkkolähetys vanhempainillasta torstaina 18.4. klo 17–18 

Kysy asiantuntijoilta ennakkoon 

Lue lisää vanhempainillasta 

Oliver Kiviharju 
tuottaja 
THL 
puh. 029 524 7861 
[email protected]  

Lapset, nuoret ja perheet Mielenterveys Pääsivusto Väkivalta lastensuojelu lastensuojelu - Lapset, nuoret ja perheet väkivalta - Lapset, nuoret ja perheet