THL:n uusi verkkokoulu lisää ammattilaisten tietoutta rahapeliongelmasta

Julkaisuajankohta 9.5.2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tuottanut maksuttoman verkkokoulun rahapelaamisen ilmiöstä ja rahapeliongelmasta. Verkkokoulu on suunnattu rahapelihaittoja kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille sekä kenelle tahansa, joka haluaa tietää lisää näistä teemoista. 

Rahapelaaminen on Suomessa hyvin yleistä. Osalle pelaajista se aiheuttaa talouteen, ihmissuhteisiin ja terveyteen liittyviä haittoja. Rahapeliongelma on kuitenkin melko huonosti tunnistettu ongelma myös kohtaavaa työtä tekevien ammattilaisten keskuudessa, minkä vuoksi tiedon lisääminen aiheesta on tärkeää.

”Rahapelaamista yksilöllisenä ja yhteiskunnallisena ongelmana ei vieläkään tunneta riittävästi. Omien ennakko-oletusten tunnistaminen rahapeliongelmasta on tärkeä aloitusaskel uuden tiedon omaksumisessa”, kuvailee erikoissuunnittelija Heidi Ruohio.

Rahapelaaminen ilmiönä ja rahapeliongelma -verkkokoulussa saa tietoa esimerkiksi suomalaisten rahapelaamisesta, tavoista ehkäistä rahapelihaittoja, rahapeliongelman synnystä ja riskiryhmistä, rahapeliongelman hoito- ja tukipalveluista sekä rahapelaavan henkilön läheisistä. Verkkokoulu sisältää monipuolista materiaalia, muun muassa äänitteitä, videoita ja vuorovaikutteisia pieniä tehtäviä. Ääneen pääsevät myös kokemusasiantuntijat.

Ammattilaisten osaamista rahapelihaitoista on vahvistettu THL:ssä jo vuodesta 2008 erilaisilla verkkokursseilla ja koulutuksilla. 

Lisätietoja 

Rahapelaaminen ilmiönä ja rahapeliongelma -verkkokouluun pääset rekisteröitymällä ja kirjautumalla THL:n Moodle-alustalle

Tutustu myös muihin THL:n oppimisympäristössä oleviin verkkokouluihin. Varsinaiset sisällöt näkyvät, kun kirjaudut sisään oppimisympäristöön. 

Heidi Ruohio
Erikoissuunnittelija
THL
p. 029 524 7647
[email protected]
 

Alkoholi, tupakka ja riippuvuudet Alkoholi, tupakka ja riippuvuudet rahapelaaminen - Alkoholi, tupakka ja riippuvuudet rahapelit - Alkoholi, tupakka ja riippuvuudet