Toisen koronarokoteannoksen on Suomessa saanut kaksi kolmasosaa 12 vuotta täyttäneistä 

Julkaisuajankohta 17.9.2021

Infografiikka koronarokotusten edistymisestä.

Koronarokotusten ensimmäisen annoksen kattavuus yli 12 vuotta täyttäneillä on Suomessa nyt 83 prosenttia. Ensimmäisiä rokoteannoksia on annettu kaikkiaan 4,09 miljoonaa. Toisen annoksen osalta kattavuus on yli 12-vuotiailla noin 66 prosenttia ja annoksia on annettu 3,2 miljoonaa.

55–59-vuotiaiden ikäryhmässä on nyt päästy kahden koronarokotteen osalta 80 prosentin rokotuskattavuuteen. Ensimmäisiä rokoteannoksia on annettu lähes 90 prosentille tästä ikäryhmästä.

”Alle 40-vuotiaiden olisi hyvä hakea aktiivisesti myös ensimmäisiä koronarokoteannoksia, koska tämän ikäisissä ensimmäisen annoksenkin kattavuudessa ollaan vielä alle 80 prosentissa”, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijalääkäri Anniina Virkku.

Kaikki Suomessa käytössä olevat rokotevalmisteet antavat hyvän suojan koronavirustartuntaa vastaan ja erinomaisen suojan sairaalahoitoa vaativaa vakavaa taudinkuvaa vastaan.

”Sairaaloissa koronaviruksen takia hoidossa olevista suurin osa on tällä hetkellä nimenomaan rokottamattomia. Rokotettujen osuus sairaalahoidossa olevista on hyvin pieni, mikä kertoo rokotteiden tehosta vakavaa taudinkuvaa vastaan”, Virkku sanoo.

Monissa kunnissa myös ulkopaikkakuntalainen voi saada rokotuksen

”Tällä hetkellä monet kunnat tarjoavat rokotusta myös ulkopaikkakuntalaisille, jos kunnassa on riittävästi rokotteita saatavilla. Tämä tekee rokotteen hakemisesta entistä helpompaa ja vaivattomampaa”, Virkku kertoo.

Koronarokotteita saapuu Suomeen ensi viikolla arviolta 127 000 annosta. Syyskuun viimeisellä viikolla saadaan arvioiden mukaan huomattavasti suurempi rokotemäärä, kun noin 315 000 rokoteannosta saapuu maahan.

Lisätietoja:

Anniina Virkku
asiantuntijalääkäri
THL
[email protected]
 

Infektiotaudit ja rokotukset Pääsivusto koronavirus - thlfi rokotukset - thlfi