Valtakunnallisen Tasa-arvotiedon keskuksen toiminta THL:ssä päättyy

Julkaisuajankohta 18.6.2024 10.17
Uutinen

Tasa-arvotiedon keskuksen toiminta THL:ssä päättyy 1.8.2024 muutosneuvottelujen seurauksena.

Tasa-arvotiedon keskus on toiminut sukupuolten tasa-arvoon keskittyvän tiedon kokoajana ja asiantuntijana. Keskus on vastannut muun muassa sukupuolten tasa-arvoa käsittelevästä verkkosivusta ja verkostokirjeestä sekä vuosittaisen sukupuolten tasa-arvoalan päätapahtuman Tasa-arvopäivien järjestämisestä vuodesta 2015 lähtien.

Keskus on vastannut tasa-arvoa koskevista tietopyynnöistä, toteuttanut useita EU-rahoitteisia ja kansallisia tasa-arvohankkeita sekä ylläpitänyt sukupuolentutkimuksen ja tasa-arvoasioiden tiedotuslistaa (ST-lista). Keskus on tehnyt yhteistyötä pohjoismaisten tasa-arvotiedon keskusten verkoston ja Euroopan tasa-arvoinstituutti EIGE:n kanssa. Keskuksella on ollut jäsenyys useissa kansallisissa ja kansainvälisissä työryhmissä.

Tasa-arvotiedon keskuksen toiminta käynnistyi Minna-portaalina vuonna 2004. Tasa-arvotiedon keskus siirtyi vuonna 2013 Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteellisestä tietoarkistosta.

Kiitämme tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimijoita sekä muita keskuksen sidosryhmiä yhteistyöstä. 

Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää Tasa-arvopäivät Helsingissä Kuntatalossa 5.-6.11.2024  yhteistyössä tasa-arvotoimijoiden verkoston kanssa. STM alkaa lisäksi toimittaa tasa-arvoasioiden verkostokirjettä. Uuden verkostokirjeen voi tilata alla olevalla lomakkeella.

Yhteystiedot

[email protected] (28.6.2024 saakka)

Sukupuolten tasa-arvo Sukupuolten tasa-arvo