Vuosi vammaispalveluita hyvinvointialueella – mitä kuuluu nyt? Vammaispalvelujen neuvottelupäivät 7.-8.2.2024

Julkaisuajankohta 26.1.2024 12.04
Uutinen

Hyvinvointialueiden käynnistyessä niihin yhdistettiin eri tavoin toimineita kuntien ja kuntayhtymien vammaispalveluja.

Miten uusi organisoituminen on saatu onnistumaan ja miten se on vaikuttanut palveluihin? Tästä kuulemme vammaispalvelujen neuvottelupäivillä 7.–8.2. kun eri hyvinvointialueiden vammaispalvelujohtajat ja Vammaisfoorumin puheenjohtaja keskustelevat vammaispalveluista hyvinvointialueilla.

Vammaispalvelujen neuvottelupäivillä on luvassa myös lisää tietoa uuden vammaispalvelulain keskeisistä palveluista, henkilökohtaisesta avusta ja lapsen asumisen tuesta. Lisäksi tärkeänä aiheena on elämää ylläpitävää hengityslaitetta käyttävien henkilöiden palvelujen järjestäminen uuden vammaispalvelulain perusteella. Kuulemme myös ensimmäistä kertaa sosiaalihuollon sisältöohjausta koskevan selvityksen annista.

Vammaispalvelujen neuvottelupäivät on vammaissektorin ja vammaissosiaalityön vuosittainen tapahtuma ajankohtaisista lainsäädäntöön, palveluiden järjestämiseen ja tutkimukseen, vammaissosiaalityöhön sekä ihmisoikeuksien toteutumiseen liittyvistä asioista. Tilaisuus on suunnattu erityisesti sosiaalityöntekijöille, -ohjaajille ja -johtajille sekä päättäjille.

Lisätietoa

Vammaispalvelujen neuvottelupäivät järjestetään 7.–8.2.2024 etätapahtumana verkossa. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Tapahtumaan järjestetään tulkkaus suomalaiselle viittomakielelle.
Ohjelma ja ilmoittautuminen

THL:n blogi: Vammaispalvelujen järjestäminen hyvinvointialueilla on vielä käymistilassa

Yhteystiedot

Marika Kangas-Aramo
erikoissuunnittelija
THL
sähköposti: [email protected]

Päivi Nurmi-Koikkalainen
johtava asiantuntija
THL
sähköposti: [email protected]

Sote-palvelujen johtaminen Sote-palvelujen johtaminen vammaispalvelut