Itsemurhien ehkäisyn verkkokoulu laajennettu ja verkkokoulu ensihoidon ammattilaisille julkaistu

Julkaisuajankohta 29.1.2024 9.54
Uutinen

Itsemurhien ehkäisyn parissa tehtävää työtä tuetaan THL:ssä tarjoamalla maksuttomia verkkokouluja. Verkkokouluissa tutustutaan muun muassa itsemurhalta suojaaviin ja sille altistaviin tekijöihin sekä itsemurhan vaarassa olevien henkilöiden ja heidän läheistensä hyvään kohtaamiseen. Verkkokoulun suorittamista suositellaan erityisesti sosiaalialan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Verkkokoulun sisältöön on nyt tehty uusia kokonaisuuksia esimerkiksi päihteiden käyttöön ja rahapelaamiseen liittyen. Verkkokoulun avulla kurssin suorittaja saa tilaisuuden pohtia omia tietojaan, taitojaan, uskomuksiaan ja asenteitaan liittyen itsemurhiin. Itsemurhien ehkäisy -verkkokoulu on kaikille avoin ja maksuton. 

Itsemurhien ehkäisyn verkkokoulu ensihoitajille

Uuteen Itsemurhien ehkäisyn verkkokoulu ensihoitajille -kokonaisuuteen sisältyy kaikille avoimen ja soveltuvan materiaalin lisäksi ensihoidon ammattilaisille ja alan opiskelijoille kohdennetut videot esimerkkitapauksista. Videot valmistavat muun muassa akuutissa itsemurhan vaarassa olevan henkilön sekä itsemurhan tehneen henkilön läheisten kohtaamiseen. Videot esimerkkitapauksista ovat tuotettu osana Joint Action ImpleMental -hanketta yhteistyössä Satakunnan hyvinvointialueen Itsemurhien ehkäisy Satakunnassa ja Kestävän kasvun Satakunta (NextGenerationEU rahoittama) hankkeiden kanssa. 

Ensihoidon ammattilaisille suunnattu kokonaisuus sopii hyvin myös muiden liikkuvien palveluiden ammattilaisille. Pyydä kurssiavain Itsemurhien ehkäisyn verkkokouluun ensihoidon ammattilaisille alla olevan linkin kautta. Saat kurssiavaimen muutaman päivän sisällä.
Kurssiavaimen pyytäminen tästä linkistä 

Tutustu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkokouluihin.  
Verkkokoulut

Lisätietoja
Itsemurhien ehkäisyn verkkokoulut 

Pia Solin 
Johtava asiantuntija
[email protected]

Mielenterveys Mielenterveys Mielenterveys