Suun terveydenhuollon kirjaamisopas sekä potilaskertomusmerkintöjen toiminnalliset määrittelyt julkaistu

Julkaisuajankohta 19.4.2024 14.01
Uutinen

Suun terveydenhuollon kirjaamisopas on päivitetty ja julkaistu. Opas vastaa nyt suun terveydenhuollon potilaskertomusmerkintöjen toiminnallisia määrittelyitä.

Suun terveydenhuollon kirjaamisopas on päivitetty ja julkaistu. Opas vastaa nyt suun terveydenhuollon potilaskertomusmerkintöjen toiminnallisia määrittelyitä. 

Opas on suunnattu suun terveydenhuollon ammattihenkilöille päivittäisen kirjaamisen tueksi. On tärkeää, että julkisilla ja yksityisillä palveluntuottajilla on yhtenäinen tapa potilastietojen kirjaamiseen riippumatta siitä, mitä potilastietojärjestelmää käytetään. Suun terveydenhuollon oppaasta löytyy muun muassa tarkennuksia kirjaamisen yleisiin periaatteisiin ja esimerkkejä kansallisten otsikoiden käytöstä.

THL valmistelee STH06 Esitiedot ja omahoito -tietosisällön määritykset. Kun tietosisältömääritykset valmistuvat, päivitetään kirjaamisopasta muutosten mukaisesti.

Suun terveydenhuollon kirjaamisopas (sähköinen julkaisu)

Myös Suun terveydenhuollon potilaskertomusmerkintöjen toiminnalliset määrittelyt ovat uudistuneet

Tietojärjestelmätoimittajille suunnattu Suun terveydenhuollon potilaskertomusmerkintöjen toiminnalliset määrittelyt -opas on päivitetty. Tietosisältöihin ja luokituksiin tehdyt muutokset on kuvattu kunkin luvun alussa. Päivitetyt tietosisällöt on julkaistu koodistopalvelimella. Päivitetyt luokitukset on julkaistu loppuvuodesta 2023, mistä on tiedotettu Koodistopalvelun jakelulistalla oleville.

Oppaassa on kuvattu muun muassa STH07 Oikomishoito -tietosisällön rakenteisen tiedon muodostaminen, tietojen yhdistäminen ja näyttäminen. Suun terveydenhuollon potilaskertomusmerkintöjen toiminnallisia määrittelyitä tullaan täydentämään vielä STH06 Suun terveydenhuollon esitiedot ja omahoito -tietosisällön määrityksillä (STH06), minkä jälkeen määrittelyt tulee toteutettavaksi Kantaan. Oppaan nyt päivitetty versio ei siis ole toistaiseksi voimassa sertifioinnissa eikä tuotantokäytössä.

Oppaasta löytyvä Suun terveydenhuollon tietosisältöjen kehittämissuunnitelma kuvaa valmistelussa olevia sekä tulevia kehittämiskohteita.

Suun terveydenhuollon potilaskertomusmerkintöjen toiminnalliset määrittelyt (sähköinen julkaisu)   

Aiheesta lisää:

Lisätietoa:

Hanna-Leena Saarela
Asiantuntijalääkäri
hanna-leena.saarela(at)thl.fi

Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla kanta - Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla sote - Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla tiedonhallinta - Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla