THL:n muutosneuvottelut päätökseen – 93 irtisanotaan, henkilöstömäärä vähenee 180:llä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Julkaisuajankohta 14.5.2024 12.20
Tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) muutosneuvottelut on saatu päätökseen. THL saavutti tavoitteen 12 miljoonan euron vuotuisesta säästöstä kehyskaudella 2024–2027. Neuvotteluiden lopputuloksena tullaan irtisanomaan 93 henkilöä. Vähennettävä henkilöstömäärä on yhteensä arviolta 180 henkilöä. Loput vähennyksestä saavutetaan eläkkeelle siirtymisten ja päättyvien määräaikaisuuksien kautta.

Neuvotteluesityksessä työnantaja arvioi sopeutustarpeen olevan enintään 200 henkilöä, mikä on noin 15 prosenttia THL:n henkilöstöstä.

”Muutosprosessi on ollut koko henkilöstölle raskas. Saimme kuitenkin vähennettyä huomattavasti irtisanottavan henkilöstön määrää neuvotteluiden aikana, mikä on hyvä asia”, toteaa THL:n pääjohtaja Mika Salminen.

Taloudellisin ja tuotannollisin syin suunniteltu sopeutus on niin mittava, että se koskee laajasti laitoksen eri toimintoja. Merkittäviä supistuksia kohdistuu esimerkiksi koronapandemian hoitamisesta vastanneeseen terveysturvaajat-osastoon, väestön terveyden ja hyvinvoinnin seurantaan ja terveyden edistämiseen keskittyvään hyvinvointivaikuttajat-osastoon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaa ja tietotuotantoa ohjaavaan ja kehittävään tiedonvälittäjät-osastoon.

Vähennykset ovat merkittäviä ja THL muuttaa siksi myös organisaatiorakennettaan.

”Organisaatiouudistus edesauttaa uuden strategiamme toteuttamista, jonka fokuksessa ovat hyvinvoiva väestö, yhdenvertaiset palvelut sekä turvallinen yhteiskunta. Strategian peruspilareina ovat laadukkaat tietovarannot, vaikuttava TKI-toiminta sekä osaava ja ennakoiva henkilöstömme”, Salminen jatkaa.

THL käynnisti koko laitoksen henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut helmikuussa. Syynä oli voimakkaasti laskeva valtion talousarviorahoitus ja samanaikaisesti laitokselle osoitetut uudet tehtävät ja niihin liittyvät toiminnan uudelleenjärjestelyt.

Lisätiedot: 

THL:n mediapäivystys palvelee toimittajia arkisin klo 9–16.
puh. 029 524 6161
sähköposti: info(at)thl.fi

Pääsivusto Uutiset ja tiedotteet