Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä (Leg4Life)

Kesto:

2019 - 2022 (2025)

Vastuuyksikkö:

Väestönterveys

Muualla verkossa:

Leg4Life on Helsingin yliopiston, Luonnonvarakeskuksen ja THL:n yhteishanke, jonka tavoitteena on edistää siirtymistä ilmastoneutraaliin ruokaketjuun.

Tavoitteet

Leg4Life-hankkeessa

  1. tutkitaan ja edistetään palkokasvipohjaista alkutuotantoa
  2. kehitetään maukkaita ja terveellisiä palkokasvipohjaisia tuotteita sekä ruokapalveluiden että yksittäisten kuluttajien käyttöön
  3. tutkitaan palkokasvien tuotannon ja käytön lisäämisen vaikutusta ihmisen ravitsemukseen ja terveyteen, yhteiskuntaan, talouteen ja ympäristöön.

THL osallistuu Leg4Life-hankkeeseen muun muassa tutkimalla, miten punaisen ja prosessoidun lihan korvaaminen palkokasveilla vaikuttaa väestön ravintoaineiden saantiin ja sairauksien esiintyvyyteen.

Leg4Life-hankkeen tuottamaa tietoa käytetään kestävyyden kokonaisvaltaisten muutosvaikutusten mallintamiseen.

Yhteistyökumppanit

Konsortio:

  • Helsingin yliopisto
  • Luonnonvarakeskus (Luke)
  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Lisäksi Leg4Life-hankkeessa on mukana lukuisia sidosryhmiä, jotka kattavat ruoka-alan toimijoita alkutuotannosta ja elintarviketeollisuudesta sekä toimijoita terveys-, ympäristö- ja maatalouspolitiikasta sekä kuluttajajärjestöistä.

Rahoitus

Suomen Akatemian yhteydessä toimiva Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN)

Yhteystiedot

Satu Männistö
tutkimuspäällikkö
puh. 029 524 8594
sähköposti: satu.mannisto(at)thl.fi

Niina Kaartinen
erikoistutkija
puh. 029 524 7384
sähköposti: niina.kaartinen(at)thl.fi

Seuraa hanketta Twitterissä:
@Leg4Life_STN
#papuvallankumous
#strateginentutkimus