Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä (Leg4Life)
Leg4Life on Helsingin yliopiston, Luonnonvarakeskuksen ja THL:n yhteishanke, jonka tavoitteena on edistää siirtymistä ilmastoneutraaliin ruokaketjuun.
Tavoitteet
Leg4Life-hankkeessa
- tutkitaan ja edistetään palkokasvipohjaista alkutuotantoa
- kehitetään maukkaita ja terveellisiä palkokasvipohjaisia tuotteita sekä ruokapalveluiden että yksittäisten kuluttajien käyttöön
- tutkitaan palkokasvien tuotannon ja käytön lisäämisen vaikutusta ihmisen ravitsemukseen ja terveyteen, yhteiskuntaan, talouteen ja ympäristöön.
THL osallistuu Leg4Life-hankkeeseen muun muassa tutkimalla, miten punaisen ja prosessoidun lihan korvaaminen palkokasveilla vaikuttaa väestön ravintoaineiden saantiin ja sairauksien esiintyvyyteen.
Leg4Life-hankkeen tuottamaa tietoa käytetään kestävyyden kokonaisvaltaisten muutosvaikutusten mallintamiseen.
Yhteistyökumppanit
Konsortio:
- Helsingin yliopisto
- Luonnonvarakeskus (Luke)
- Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Lisäksi Leg4Life-hankkeessa on mukana lukuisia sidosryhmiä, jotka kattavat ruoka-alan toimijoita alkutuotannosta ja elintarviketeollisuudesta sekä toimijoita terveys-, ympäristö- ja maatalouspolitiikasta sekä kuluttajajärjestöistä.
Rahoitus
Suomen Akatemian yhteydessä toimiva Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN)
Yhteystiedot
Satu Männistö
tutkimuspäällikkö
puh. 029 524 8594
sähköposti: satu.mannisto(at)thl.fi
Niina Kaartinen
erikoistutkija
puh. 029 524 7384
sähköposti: niina.kaartinen(at)thl.fi
Seuraa hanketta Twitterissä:
@Leg4Life_STN
#papuvallankumous
#strateginentutkimus