IMAGINE – Webinaarisarja nuorten mielenterveydestä: Digi ja nuorten mielenterveys

IMAGINE – Webinaarisarja nuorten mielenterveydestä: Digi ja nuorten mielenterveys

Tiistai 10.9.2024 klo 18.00 –  19.00

IMAGINE-webinaarisarjan kolmannella kerralla 10.9. klo 18-19 teemana on digi ja nuorten mielenterveys.

Alustuksen pitää nuorisolääkäri, dosentti Silja Kosola.

Nuorten masennusoireet ovat yleistyneet paljon viime vuosina. Samalla avun tarve on kasvanut. Tarvitsemme lisää tietoa siitä, mikä menetelmät oikeasti auttavat nuoria. Lisäksi on tärkeää tietää, kuinka isolla osalla nuorista on riski masentua.

IMAGINE-hankkeessa kerätään parhaillaan laajaa aineistoa aiheesta kyselyillä yläkouluikäisille, heidän huoltajilleen ja nuoria auttaneille ammattilaisille. Tutkimuskyselyitä tehdään yläkouluissa Limingassa, Oulussa, Hämeenlinnassa, Hattulassa, Forssassa, Jämsässä, Jyväskylässä ja Laukaassa. Tutkimuksemme aikana haluamme tarjota huoltajille tietoa nuorten mielen hyvinvoinnista ja sen tukemisesta. 

Alustuksen jälkeen huoltajilla on mahdollisuus keskustella ja esittää kysymyksiä webinaarin teemasta. Kerromme myös ajankohtaisia havaintoja IMAGINE-tutkimuksesta ja vastaamme kysymyksiin.

Kohderyhmä

Nuorten vanhemmat, jotka ovat kiinnostuneet kuulemaan aiheesta digi ja nuorten mielenterveys. Erityisesti tilaisuus sopii IMAGINE-hankkeen tutkimuskyselyihin osallistuvien yläkouluikäisten huoltajille.

Ilmoittautuminen ja osallistuminen 

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. 

Liity mukaan webinaariin (Teams) tästä.

IMAGINE-hanke

IMAGINE-hankkeen tavoitteena on turvata nuorten tasavertainen pääsy vaikuttaviin matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin sekä sujuvampi siirtymä aikuisuuteen ja nuorten osallisuus yhteiskunnassa mielenterveysongelmista huolimatta. 

Hanke on Strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) rahoittama ja sitä toteuttavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö.

IMAGINE-hankkeen tutkimus tukee Kansallisen mielenterveysstrategian 2020–2030 toimeenpanoa.