Ruoka-askel -hankkeen tuloksia
Ruoka-askel -hankkeen tuloksia
Tiistai 18.11.2025 klo 15.00 – 16.00
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Ympäristö ja terveys -tutkimusseminaari
Seminaarin esittäjät: Tutkimuspäällikkö Susanna Raulio ja tutkimuspäällikkö Sari Niinistö, THL/Ravitsemustiimi
Aika: Tiistai 18.11.2025, klo 15.00-16.00
Paikka: Microsoft Teams -kokous
Tiivistelmä: Ruoka-askel-hankkeessa kehitettiin yhdessä neljän kunnan kanssa toimintamalli, joka tukee terveellistä ja ekologisesti kestävää ruokailua varhaiskasvatuksessa. Tutkimukseen osallistui 23 päiväkotia ja neljä ruokapalvelua, joissa toteutettiin maltillisia ruokalistamuutoksia kasvipainotteisuutta lisäten sekä vahvistettiin ruokakasvatusta. Vaikutuksia arvioitiin monipuolisesti ruokalistojen, ruokahävikin, ilmasto- ja luontovaikutusten, lasten ruoankäytön ja ravitsemustilan sekä kustannusten osalta.