Seurantajärjestelmä
Maahanmuuttajien terveys ja työkyky – seurantajärjestelmä kunnille -hankkeessa kehitettiin kokonaisuus, jonka avulla voidaan hyödyntää kerättyä tutkimustietoa ja kehitettyjä mittaus- ja arviointimenetelmiä mahdollisimman laajasti tutkimus-, kehittämis- ja asiakastyössä.
Seurantajärjestelmän avulla kunnat voivat seurata maahanmuuttajataustaisen väestönsä terveyttä, toiminta- ja työkykyä, palveluiden toimivuutta, yhdenvertaisuuden toteutumista ja syrjintäkokemuksia.
Maamu-menetelmät TOIMIA-tietokannassa
TOIMIA-tietokannassa on Maamu-tutkimuksessa kehitettyjä menetelmiä esimerkiksi koetusta fyysisestä toimintakyvystä ja työkyvystä. Asiantuntijat voivat hyödyntää venäjän-, somalin- ja kurdinkielisiä mittareita arvioidessaan näitä kieliä puhuvien maahanmuuttajataustaisten asiakkaiden työ- ja toimintakykyä. Tulevaisuudessa tietokantaan laaditaan myös suositus maahanmuuttajataustaisen väestön toimintakyvyn mittaamisesta.
Toimia-tietokanta tuottaa pätevää tietoa toimintakyvyn mittaamisesta ja arvioinnista sekä yhdistää toimintakyvyn terminologiaa esimerkiksi sähköisiä tietojärjestelmiä varten. Se jakaa toimintakyvyn mittaamista koskevaa kansallisesti tärkeää tietoa kaikkien saataville avoimen tietokannan välityksellä.
Maamu-tutkimuksen tuloksia Terveytemme-verkkopalvelussa
Maamu-tutkimuksen tuloksia julkaistaan Terveytemme-verkkopalvelussa, jossa tietojen vertailu onnistuu väestöryhmittäin, alueittain sekä kansallisella tasolla. Tulostaulukkojen ja -kuvioiden lisäksi sivustolta löytyy indikaattoreiden tulkintatietoja, joiden avulla tulosten hyödynnettävyys paranee.
Tutustu Terveytemme-verkkopalveluun
Tietoa työn tueksi muualla verkossa
Maahanmuutto ja kulttuurinen moninaisuus -sivut
THL:n verkkosivuille on koottu tutkittua tietoa ja työvälineitä monikulttuurisen väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Maahanmuutto ja kulttuurinen moninaisuus
Tilasto- ja indikaattoritietokanta SOTKAnet
SOTKAnet sisältää kattavasti tilastotietoja suomalaisten hyvinvoinnista ja terveydestä. Palveluun on lisäksi koottu keskeisiä Euroopan maiden tasolla saatavia väestö- ja terveystietoja. Sotkanet sisältää esimerkiksi ulkomaan kansalaisten ja vastaanotettujen pakolaisten määrää kuvaavia tietoja kunnittain.