Vakavilla rikoksilla oireilevien lasten ja nuorten tuki toteutuu yhteistyöllä
Vakavilla rikoksilla oireilevien lasten ja nuorten tuki toteutuu yhteistyöllä
Tiistai 12.3.2024 klo 12.00 – 15.30
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Tilaisuudessa tarjotaan tietoa toimivista käytännöistä ja monialaisesta yhteistyöstä rikoserityisen työn näkökulmasta katsottuna. Tilaisuudessa saat eväitä monialaiseen yhteistyöhön ja alaikäisten ja heidän perheidensä sekä nuorten aikuisten tukemiseen.
SOILA-koordinaatio toteuttaa yhteistyössä Rikoksilla oireilevien nuorten toimintamalli – hankekokonaisuuden ja Rikosseuraamuslaitoksen kanssa tilaisuuden: Vakavilla rikoksilla oireilevien lasten ja nuorten tuki toteutuu yhteistyöllä.
Tilaisuudessa tarjotaan tietoa toimivista käytännöistä ja monialaisesta yhteistyöstä rikoserityisen työn näkökulmasta katsottuna. Tilaisuudessa saat eväitä monialaiseen yhteistyöhön ja alaikäisten ja heidän perheidensä sekä nuorten aikuisten tukemiseen.
Tilaisuudessa kuulet, miten Oikeusministeriön rahoituksella toteutettujen Rio-, Rokki-, Riko- ja Nurri-hankkeissa on kehitetty rikoksilla oireilevien palveluita monialaisesti. SOILA-koordinaatio luotsaa tilaisuutta ja tuo sosiaalisten innovaatioiden näkökulmaa lastensuojelun kehittämiseen.
Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. Tilaisuus toteutetaan Teamsilla.
Tilaisuus on suunnattu lastensuojelun työntekijöille ja rikoserityisen työn parissa toimiville, muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville, kokemusasiantuntijoille, viranomaistahoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.
Ilmoittaudu tilaisuuteen Webropolissa.
Tapahtumassa noudatetaan THL:n turvallisempien tapahtumien periaatteita. Osallistuessasi sitoudut noudattamaan näitä periaatteita.
Lisää tietoa tilaisuudesta
Niina Weckroth
hankekoordinaattori, SOILA-koordinaatiohanke
[email protected]
Ohjelma
12.00–12.10 Tervetuloa tilaisuuteen
12.10–12.25 Toistuvasti ja vakavilla rikoksilla oireilevien nuorten toimintamalli, mitä yhdessä tavoiteltiin? Saija Järvinen, erityisasiantuntija, Oikeusministeriö
12.25–12.45 Rikoksilla oireilevien nuorten toimintamalli – hankekokonaisuus tutuksi, hankkeiden esittely
- Ri-O-hanke: Päivi Korhonen, hankekoordinaattori
- RIKO-hanke: Heidi Ylipulli, hankekoordinaattori
- ROKKI-hanke: Mira Fager-Pintilä, sosiaaliohjaaja
- NURRI-hanke: Annika Niemelä, hankekoordinaattori
12.45–13.15 Yhteinen tavoite, monta toimijaa: alaikäisen rikosprosessi palveluketjuna, Päivi Korhonen, hankekoordinaattori RiO-hanke. Kommenttipuheenvuoro Annika Niemelä, hankekoordinaattori, NURRI-hanke
13.15-13.35 Yhteisövaikuttavuus rikoksilla oireilevien nuorten kanssa tehtävässä työssä. Mika Niemelä, työelämäprofessori, Oulun yliopisto ja Annika Niemelä hankekoordinaattori, NURRI-hanke.
13.35–14.05 Luottamukseen pohjautuva monialainen tiimi- ja verkostotyö rikoksilla oireilevien nuorten tukena.
- Kastanja Willberg, lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijä
- Heidi Ylipulli, hankekoordinaattori RIKO-hanke
- Varpu Saapunki, rikosylikonstaapeli Lapin poliisilaitokselta
14.05–14.20 Tauko
14.20–14.40 MDFT – näyttöön perustuva interventio rikoksilla oireilevien nuorten auttamiseen. Jonna Köpilä, MDFT-menetelmävastaava ja Katja Vanonen MDFT-terapeutti.
14.40–15.10 Sosiaalisten innovaatioiden systeemistä muutosta vauhdittamassa - Reflektio Heikki Turkka, Aseman lapset, Susanna Kalliola erityisasiantuntija, SOILA-koordinaatiohanke ja kokemustaustainen asiantuntija.
15.10–15.30 Yhteenveto ja päätössanat, rikosseuraamuslaitos
Materiaalia
Lue lisää ROKKI-toimintamallista
Lue lisää SOILA-koordinaatiohankkeesta