Hakuinfo: Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen -rahoitushaku 2024

Hakuinfo: Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen -rahoitushaku 2024

Tiistai 28.5.2024 klo 12.00 –  14.30

THL

Hakuinfo on tarkoitettu kaikille rahoitushausta kiinnostuneille: hankehakijoille, hankekumppaneiden etsijöille ja muutoin lastensuojelun sosiaalisten innovaatioiden ideoinnista kiinnostuneille.

Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen -ESR+ TL 5.1 -kauden toinen rahoitushaku on auki huhtikuun lopusta syyskuun puoliväliin 

Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen -aluehankkeiden rahoitushaku on auki ajalla 29.4.–16.9.2024.

Vuoden 2024 hankehaku on auki Etelä-Suomen, Länsi-Suomen ja Pohjois-Suomen alueilla. Itä-Suomen osalta hakua ei avata. Hakuaika on ELY-keskusten alueella yhteinen.

Etelä-, Länsi- ja Pohjois-Suomen rakennerahastoalueilla haku on auki seuraavissa maakunnissa:  

  • Etelä-Suomi: Uusimaa, Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso ja Päijät-Häme 

  • Länsi-Suomi: Keski-Pohjanmaa, Pirkanmaa, Pohjanmaa 

  • Pohjois-Suomi: Pohjois-Pohjanmaa, Lappi ja Kainuu 

Erityisesti aluehankkeita toivotaan haettavaksi Keski-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Uudenmaan ja Etelä-Karjalan maakunnissa, joissa ei vuoden 2023 rahoitushaun tuloksena käynnistynyt hankkeita. Uudenmaan maakunnan osalta rahoitus koskee Helsinkiä, Länsi-, Keski- ja Itä-Uudenmaan sekä Vantaa-Kerava hyvinvointialueita. Muut maakunnat vastaavat alueellisesti hyvinvointialueita. Itä-Suomessa ei avaudu rahoitushakua vuonna 2024.  

Rahoitus on jaettu maakunnittain ja myöntövaltuus vaihtelee. Summat julkistetaan haun avautuessa. Hankkeita voi hakea maakunnallisina, ylimaakunnallisina ja ylialueellisina kokonaisuuksina.   

Hakutiedote on julkaistu huhtikuun lopussa rakennerahastot.fi sivuston Eura-järjestelmässä,  jonka kautta hakemukset tehdään:
EURA 2021 EU:n alue- ja rakennepolitiikan rahastojen digitaalinen hallintajärjestelmä ohjelmakaudelle 2021—2027
Tiedot linkitetään SOILA-hankkeen verkkosivulle:
thl.fi/soila

Tilaisuudessa saat perustietoa rahoitushausta, lastensuojelun erityispiirteistä ja sosiaalisista innovaatioista Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen -erityistavoitteessa. Tilaisuudessa pääset verkottumaan ja kysymään lisätietoa rahoittajilta, ELY-keskusten edustajilta. Tilaisuudessa saat myös eväät hankevalmistelun jatkosteppejä varten ja kuulet, miten SOILA-koordinaatio tukee hankevalmistelua ideoinnista rahoitushaun päättymiseen saakka.  

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 27.5.2024:

Ilmoittaudu Teams -tilaisuuteen (Webropol)

Ohjelma 

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

12.00 Tilaisuuden avaus, ELY-keskus    
12.05 Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen -erityistavoitekokonaisuus ja sosiaaliset innovaatiot lastensuojelussa, SOILA-koordinaatiohanke, hankepäällikkö Tanja Hirschovits-Gerz ja erikoissuunnittelija Tuula Jäppinen  
12.15 Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen – rahoitushaku, ELY-keskusten edustajat Iida Partanen, Etelä-Suomen rakennerahasto, Verna Piirainen, Pohjois-Suomen rakennerahasto, Piia Tarnanen, Länsi-Suomen rakennerahastoalue   
13:00 Tauko  
13.10 Lastensuojelun kehittämistarpeet – erityispiirteitä hankevalmisteluun. SOILA-koordinaatiohanke, erityisasiantuntija Susanna Kalliola ja hankekoordinaattori Niina Weckroth
13.30 Yhteinen keskustelu
13.50 Keskustelun ja ennakkokysymysten purku, ELY-keskus ja SOILA-koordinaatiohanke  
14.15 SOILA-koordinaation tuki hankehakuun.      
14.30 Tilaisuus päättyy     

Lisätietoja


Tanja Hirschovits-Gerz
hankepäällikkö, SOILA-koordinaatiohanke
[email protected]

Sosiaaliset innovaatiot lastensuojelussa -koordinaatiohanke (SOILA)

Tapahtumassa mukana Lastensuojelun keskusliitto ja Pesäpuu ry.

Tapahtuma on avoin ja maksuton. Tapahtumassa noudatetaan THL:n turvallisempien tapahtumien periaatteita. Ilmoittautumalla sitoudut noudattamaan niitä.
Turvallisempien tapahtumien periaatteet THL:ssä

Euroopan unionin osarahoitttama.