Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen -ekosysteemejä rakentamassa

Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen - Innovaatiot ja ekosysteemi -tilaisuus

Tiistai 4.6.2024 klo 13.00 –  15.15

THL

 SOILA-koordinaatiohankkeen avoin hanketuen tilaisuus.

Tilaisuus on suunnattu Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen ESR+ kauden toimintalinjan 5.1 käynnistyville hankkeille, mutta myös muut hankekokonaisuudesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. 

Tilaisuudessa pureudutaan siihen, mitä lastensuojelun ekosysteemit ovat. Tilaisuudessa etsimme vastauksia kysymyksiin: Miten ekosysteemien avulla voi vastata paremmin nuorten ja perheiden tuen tarpeisiin ja tuottaa palveluja monitoimijaverkostossa? Miten voit ekosysteemin avulla tukea verkostojen vahvistumista omalla alueellasi yhdessä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kanssa? 

Kuulemme sosiaalisista innovaatioista, ekosysteemityöstä sekä nuorten kokemustaustaisten asiantuntijoiden eväitä hankekehittämiseen. Tilaisuudessa pohdimme, miten uudistamme lastensuojelua yhdessä innovatiivisesti. 

SOILA-koordinaatiohanke järjestää Innovaatiot ja ekosysteemi -teemaan liittyen kaksi tilaisuutta, 4.6. sekä toinen tilaisuus syksyllä 2024 (päivämäärä tarkentuu).

SOILA-koordinaatio järjestää hanketukea Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen hankkeille koko niiden elinkaaren ajan. Käynnistyville hankkeille tarjotaan tukea Howspace-alustalla materiaalien ja tehtävien muodossa. SOILA-koordinaatio tarjoaa käynnistyville ja hanketta suunnitteleville myös erillisiä hankekohtaisia sparrauksia. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tilaisuuteen Webropolissa

Ohjelma

13.00-13.10 Tilaisuuden avaus: Mitä ovat lastensuojelun sosiaaliset innovaatiot? Tuula Jäppinen, erikoissuunnittelija THL
13.10-13.40 Sote-palvelut ja hyvinvointi-innovaatiot ekosysteemeissä, Mikael Seppälä, projektiasiantuntija, Laurea 
13.40-13.50 Kokemusnäkökulmia lastensuojelun uudistamiseen, Helena Inkinen, kehittämispäällikkö, Pesäpuu ry 
13.50-14.00 Tauko 
14.00-15.00 Näin rakennamme ekosysteemin nuoren tarpeista lähtien – työpajaosio
15.00-15.15 Miten työ jatkuu syksyllä?

Sosiaaliset innovaatiot lastensuojelussa -koordinaatiohanke (SOILA) on Euroopan unionin osarahoittama. Mukana tapahtumassa Lastensuojelun Keskusliitto ja Pesäpuu ry.

Lisätietoja

Niina Weckroth
hankekoordinaattori, THL
[email protected]

Sosiaaliset innovaatiot lastensuojelussa -koordinaatiohanke (SOILA)

Euroopan unionin osarahoittama.

Tapahtumassa noudatetaan THL:n turvallisempien tapahtumien periaatteita. Ilmoittautumalla sitoudut noudattamaan niitä.
Turvallisempien tapahtumien periaatteet THL:ssä