Työn arvoinen

Rakennetaan yhdessä monimuotoinen ja osallisuuteen kannustava työelämä. Moninainen työelämä on inhimillisesti ja taloudellisesti välttämätön ja kaikkien etu. 

Kaikkien korret


Yhdessä rakennamme suurempaa!

  • Työelämässä tarvitaan kaikkien panosta.
  • Työyhteisössä on erilaisia osaajia. Yhdessä muodostamme toimivan kokonaisuuden.
  • Osatyökykyinen työntekijä on ihan samanlainen työntekijä kuin muutkin. Harva meistä on rautaa – elämään mahtuu erilaisia vaiheita ja tilanteita.
  • Osallistavien työmarkkinoiden kehittämisessä tarvitaan yhteisvastuuta valtion, työnantajien ja työntekijöiden kesken.

Jokainen on työn arvoinen!

Oho, onpa tää painava -banneri


Kokemustarinat

Jonna, 31, leipuri-kondiittori

Työskentelen leipuri-kondiittorina. Tarkoitus olisi kesällä hakeutua kouluun ja oppisopimustakin olen miettinyt.

Sain burnoutin kesällä 2021. Siitä asti olen paininut masennuksen ja itsetunto-ongelmien kanssa. Myös yliajattelu ja virheiden pelko ovat painostaneet päivittäin. Olen onneksi päässyt avun piiriin, ja arki näyttää aurinkoiselta nyt. Leipomo-konditoriassa työskennellessä olen saanut itsevarmuutta ja löytänyt sisäisen liekin itsestäni. Työpaikallani parasta on kannustava, rento ja hyvä ilmapiiri. Töihin on ihana mennä.

Lotta, 35, yrittäjä

Mulla on leipomo-konditoria. Työntekijöitä on lisäkseni kaksi, kesän aikana välillä jopa neljä kiirepäivinä. Jonna työkaverina ja alaisena todella iloinen, empaattinen, ja energinen. Jonna nostattaa meidän työpaikan työilmapiiriä ja tiimihenkeä. Jonnan kanssa työskentelyssä parasta on fiilis: Jonnan huumori ja kuinka Jonna välittää muista ihmisistä ympärillään.

Jukka, 54, toimitusjohtaja

Olemme IT-konsulttiyritys ja teemme erilaisia ohjelmistoihin liittyviä tehtäviä. Kaikki konsulttimme ovat autismikirjolla. Jari on sosiaalisesti hiljainen ja vaatimaton ja todella lahjakas. Hänen kykynsä oppia sekä hahmottaa yksityiskohtia hämmästyttää kerta toisensa jälkeen. Olen oppinut häneltä paljon. Sosiaalisesti hiljaisen kuoren takana on erittäin sitoutunut ja tunnollinen työntekijä. Ensivaikutelma voi pettää, joten kannattaa antaa ihmisille mahdollisuus: kuoren alta löytyy helmiä.

TOIPUMISTA JA TÄHTITIEDETTÄ

Video on tehty Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen IPS-hankkeessa.