Kehittämisen tuen hankeverkostot
Sujuvat palvelut -projekti ylläpitää kahta verkostoa: Sujuvat palvelut -kehittämisen tuen hankeverkostoa sekä Mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämisen verkostoa. Verkostojen tavoitteena on jakaa tietoa, hyviä käytänteitä ja työkaluja sekä tukea hyvinvointialueiden välistä yhteiskehittämistä.
Kehittämisen tuen hankeverkosto
Sujuvat palvelut -kehittämisen tuen hankeverkoston tarkoituksena on tukea hyvinvointialueiden kehittäjiä asiakas- ja palveluprosessien parantamisessa. Edistämme verkostossa alueiden välistä vuoropuhelua ja tarjoamme työkaluja, hyviä käytänteitä ja menetelmiä systemaattiseen kehittämiseen prosessin eri vaiheissa. Verkoston tehtävänä on tehdä näkyväksi kansallista kehittämistyötä, joka tukee alueellista kehittämistä.
Kehittämisen tuen hankeverkostoon valittu yksi edustaja jokaiselta hyvinvointialueelta. Yhdyshenkilö jakaa tietoa alueellaan tulevista tilaisuuksista ja muista verkostoon liittyvistä asioista.
Verkoston tilaisuudet ovat avoimia kaikille kehittämistyötä tekeville Suomen kestävän kasvun ohjelman pilari 4:n investointi 1:n hankkeissa.
Hankeverkoston kehittämisklinikat
Järjestämme hankeverkoston jäsenille 1-2 kk välein kehittämisklinikoita, joiden aiheet valikoituvat hyvinvointialueille tehtyjen kyselyjen ja kehittämisklinikoilla saadun palautteen perusteella. Kaksituntiset kehittämisklinikat ovat kaikille avoimia, eikä niihin tarvitse ilmoittua. Kehittämisklinikoilla käsiteltävät aiheet ovat yleisiä ja liittyvät hankekehittämisen tukeen, riippumatta siitä, minkä asiakasryhmän palveluita kehitetään. Kehittämisklinikoilla hankkeita tuetaan systemaattisen kehittämisen keinoin eri kehittämistyön vaiheissa.
Kehittämisklinikoiden tulevia aiheita:
- Kansallisen kehittämistyön ja hyvien käytänteiden ja toimintamallien jakaminen kansallisesti
- Kehittämistyön juurruttaminen ja mittarit
- Digikehittäminen osana asiakas- ja palveluprosessien parantamista
- Asiakasosallisuus kehittämistyössä
- Toimintamallien kuvaaminen Innokylään
Tutustu kehittämisklinikoiden ajankohtiin ja aiheisiin Innokylässä ja RRP-tapahtumasivulla.
Lisätietoja verkostosta saat myös Hanketyötä tukevat verkostot -sivulta.
Lue kehittämisen tuen hankeverkostosta myös Innokylästä.
Yhteyshenkilö
Kaisa Lahtinen, asiantuntija
[email protected]
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämisen verkosto
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämisen verkosto on ollut toiminnassa keväästä 2020 osana THL:n Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelman tukea hyvinvointialueille. Verkoston ylläpito siirtyy vuoden 2024 alusta Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) Sujuvat palvelut -projektille.
Verkoston tavoitteena on edistää kansallisesti yhtenäistä mielenterveys- ja päihdetyötä ja palvelujen kehittämistä hyvinvointialueilla.
Verkostossa on tällä hetkellä n.160 jäsentä kaikilta hyvinvointialueilta. Jäsenet ovat mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittäjiä, suunnittelijoita ja esihenkilöitä. Verkostoon voi ilmoittautua Webropol-lomakkeen kautta.
Verkoston tilaisuudet ovat avoimia verkoston jäsenille ja niitä järjestetään Teams-kokouksina kuusi kertaa vuodessa.
Yhteyshenkilöt
Anu Vähäniemi, projektipäällikkö
[email protected]
THL:n substanssiverkostot
THL ylläpitää hyvinvointialueiden ja palveluluiden kehittämisen tueksi myös muita substanssiverkostoja. Tutustu substanssiverkostoihin Hanketyötä tukevat verkostot -sivulta.
Lue Sujuvat palvelut -projektin blogeja ja kuulumisia
Tutustu investointi 1:ssä kehitettäviin toimenpiteisiin
Lue lisää Sujuvat palvelut -valmennuksesta
Tutustu valmennuksessa tehtyihin toimintamalleihin
Osallistu Sujuvat palvelut -kehittämisen tuen hankeverkostoon, joka tarjoaa tukea hyvinvointialueiden asiakas- ja palveluprosessien kehittämiseen. Lue lisää Sujuvat palvelut -kehittämisen tuen hankeverkostosta.
Kehittämisklinikoiden tulevat tilaisuudet ja materiaalit
Lue lisää Mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämisen verkostosta
Tukea toimintamallien kehittämiseen ja kuvaamiseen kaikille RRP -kehittäjille sekä UKK