Osallistu tutkimukseen

THL:n ja kuntien yhteistyössä toteuttaman Terve Suomi -kyselytutkimuksen 2023-2024 tiedonkeruu on päättynyt. Kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille!

Miten kyselyyn vastataan?

Kyselyyn voi vastata verkossa tai paperisella kyselylomakkeella. Ensisijaisesti pyydämme täyttämään kyselyn verkossa, mutta halutessasi saat kyselyn myös paperisena. Ole tällöin yhteydessä sähköpostitse tervesuomi(at)thl.fi.

Kyselyyn voi vastata neljällä eri kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai venäjäksi. 

Paperisessa kyselylomakkeessa on ohjeet vastaamiseen ja kyselyn postittamiseen. Sen palauttaminen on maksutonta.

Kuka voi osallistua?

Terve Suomi -tutkimuksen osallistujat on poimittu Digi- ja väestötietoviraston tiedoista satunnaisesti. Tutkimukseen valitut muodostavat pienoiskuvan Suomessa asuvasta väestöstä. Muut kuin tutkimukseen valitut eivät voi osallistua tutkimukseen. Haluamme kuulla, mitä juuri sinä ajattelet.

Vastaamalla kyselyyn voit auttaa suuntaamaan toimenpiteitä sinne, missä tarve on suurin. Näin väestön terveydestä ja hyvinvoinnista voidaan huolehtia parhaiten.

Kauanko vastaaminen kestää ja mitä lomakkeella kysytään?

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 30 minuuttia. Kysymykset eivät ole vaikeita. Ne liittyvät arkielämään, kuten syömiseen, liikkumiseen ja palvelujen käyttöön. Vastaamisessa voi pitää välillä taukoa.

Kysely lähetetään tarvittaessa uudelleen

Odotamme vastausta tietyn ajan, minkä jälkeen lähetämme uuden kirjeen ja kyselylomakkeen postitse. Ei siis tarvitse huolestua, jos kyselylomake tai käyttäjätunnus ja salasana katoavat.

Ymmärrämme, etteivät kaikki voi vastata kyselyyn. Jos et pysty tai halua vastata kyselyyn, ilmoita siitä meille.

Osallistuminen on turvallista

THL on viranomainen, joka säilyttää ja käsittelee tietoja luottamuksellisesti salassapitovelvollisuutta ja henkilötietolakia noudattaen. Kaikilla tietoja keräävillä ja käsittelevillä henkilöillä on vaitiolovelvollisuus. Verkkokyselyssä on suojattu yhteys, joten tiedot eivät vuoda asiattomille. Yksittäistä vastaajaa ei voi tunnistaa tuloksista.

Lisätietoa tutkimuksesta

Sähköposti: tervesuomi(at)thl.fi

Yhteystiedot

Sähköposti: tervesuomi(at)thl.fi