Henkilöstö

Työskentely THL:ssä on henkilöstömme mielestä merkityksellistä, mielenkiintoista ja haastavaa.

Henkilöstön avainlukuja

  • THL:ssä on noin 1 300 työntekijää.
  • Tutkijakoulutus on noin 24 prosentilla ja korkeakoulutus noin 83 prosentilla.
  • Henkilöstöstä 74 prosenttia on naisia ja 26 prosenttia miehiä.
  • Työntekijöiden keski-ikä on 46 vuotta.

THL:ssä työskentelee monipuolisesti eri ammattialojen ihmisiä

Eniten THL:ssä on lääketieteen ja terveystieteen ammattilaisia sekä yhteiskuntatieteellisen koulutuksen saaneita. Meillä on myös esimerkiksi tilasto-, bio- ja ympäristötieteiden osaajia. Lisäksi laitoksessa työskentelee merkittävä määrä tietoteknologian ammattilaisia.

Tutustu työntekijöihimme

Me THL:ssä teemme työtä, jolla on vaikutusta jokaisen suomalaisen elämään. Alla olevilla videoilla työntekijämme kertovat itsestään ja työstään.

Shadia Rask on hymyilevä ja skarppi tutkimuspäällikkö, joka työskentelee intohimoisesti ja väsymättä yhdenvertaisuuden puolesta.

Antti Tuomi-Nikula on omien sanojensa mukaan ”THL:n datan hyödyntämisen puuhamies”. THL:ssä kerätään terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää dataa syntymästä kuolemaan.

Populaatiogeneetikko ja tutkimuspäällikkö Jukka Palossa yhdistyy intohimoinen tieteen tekeminen ja syvä kiinnostus ihmisiä ja ihmishistoriaa kohtaan.

Erikoistutkija Maria Valkonen on kiinnostunut erityisesti siitä, miten voimme hyötyä mikrobeista – esimerkiksi miten allergioiden ja astman syntyä voidaan estää mikrobien avulla.

Muualla palvelussa

Sosiaalisen median linkit