Tapahtumat

THL yhteistyökumppaneineen järjestää päihde-, tupakka- ja nikotiini- ja rahapeliaiheisia tapahtumia ammattilaisille. Kaikki tilaisuudet pääsääntöisesti ovat seurattavissa verkon välityksellä, mutta vain osa tallennetaan niin, että ne ovat jälkikäteen katsottavissa (tästä ilmoitetaan erikseen THL:n Tapahtumakalenterissa). 

Vuoden 2024 tapahtumat

HUOM! Tarkemmat ajankohdat, otsikot ja ohjelmat julkaistaan THL:n Tapahtumakalenterissa alkuvuodesta 2024.

Miniwebinaarit ammattilaisille

  • Ke 17.4.2024 klo 8.15–9.45: Uudet nikotiinituotteet ilmiönä – mistä kyse? Osa I -miniwebinaari
  • Elokuu 2024: Ehkäisevä päihdetyö osaksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen suunnittelua ja raportointia – tilannekuvasta yhteisiä tavoitteita tukeviin ratkaisuihin
  • Syyskuun alku 2024: Uudet nikotiinituotteet ilmiönä – Mitä tehtävissä käytännössä käytön ehkäisemiseksi, käyttöön puuttumiseksi ja tuen tarjoamiseksi? Osa II -miniwebinaari

Virtuaalinen valtakunnallinen vanhempainilta

Vuoden 2024 EPT-treffit

Mistä kyse? Pohdituttavatko kuntien ja hyvinvointialueiden ehkäisevän päihdetyön kysymykset: miten työtä on sote-uudistuksen jälkeen järjestetty, mikä on kenenkin rooli, miten työtä kannattaa tehdä yhdessä, miten aktivoida kumppaneita mukaan, miten työtä voidaan suunnata eri sisältöihin tai väestöryhmiin, millaisia toimivia menetelmiä on tai millaisia uusia ilmiöitä päihdekentällä on ja miten niihin voisi vastata?

THL yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa järjestää myös tänä vuonna kuntien ja hyvinvointialueiden ehkäisevää päihdetyötä koordinoivien ja niissä toimivien tueksi vapaamuotoisia EPT-treffejä noin joka toinen kuukausi. 

EPT-treffien tavoitteena on edistää eri toimijoiden verkostoitumista, hyvien käytäntöjen jakamista sekä tarjota alusta yhteisille pohdinnoille ehkäisevästä päihdetyöstä. Teemaan virittäydytään lyhyen alustuksen pohjalta, jonka jälkeen pohditaan ääneen yhdessä mahdollisia haasteita, jaetaan onnistumisia ja vinkkejä sudenkuoppien välttämiseksi sekä ylipäätään vain käydään aihealueesta keskustelua. Tervetuloa mukaan!

Kenelle: Kuntien ja hyvinvointialueiden ehkäisevää päihdetyötä koordinoiville sekä muille ehkäisevän päihdetyön toimijoille.

Paikka: Microsoft Teams -linkki tulee tälle sivulle viikko ennen tilaisuutta, linkin voi tilata myös toistuvana kalenterikutsuna. Linkin toimintaa kannattaa testata etukäteen.

Ajankohdat ja alustavat teemat 

Huom! Linkistä Tapahtumakalenteriin, jossa tarkempi ohjelma ja osallistumislinkki.

  • Ti 6.2. klo 9.00-10.00: Vapetus ilmiönä: mistä on kyse ja mitä tehtävissä?
  • Ti 16.4. klo 9.00-10.00: Nuoret, päihteet ja väkivalta
  • Ke 5.6. klo 9.00-10.00: Ehkäisevä päihdetyö hyvinvointikertomuksissa ja -suunnitelmissa
  • Ti 20.8. klo 9.00-10.00: Miten luoda yhteinen tilannekuva toiminnansuunnittelun pohjaksi?
  • Ti 15.10. klo 9.00-10.00: teema ilmoitetaan myöhemmin
  • Ti 17.12. klo 9.00-10.00: teema ilmoitetaan myöhemmin

Tilaa toistuva kutsu kalenteriisi tai peru kutsut alla olevasta linkistä. Samalla voit esittää toiveita tulevien treffien teemoista tai ennakkokysymyksiä jo ilmoitettuihin teemoihin, jotka toivoisit huomioitavan keskustelua virittävässä alustuksessa! 
Tilaa toistuva kutsu tai peru kutsut

Kysy lisää: kehittämispäällikkö Jaana Markkula, THL ([email protected])