Työikäiset

Ajankohtaista tietoa työikäisten ravitsemuksesta on saatavilla FinRavinto 2017 -tutkimuksesta.
 
Liisa Valsta, Niina Kaartinen, Heli Tapanainen, Satu Männistö, Katri Sääksjärvi (toim.) Ravitsemus Suomessa – FinRavinto 2017 -tutkimus. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Raportti 12/2018.

Vinkkejä ruokavalion kohentamiseen

  • Lisää vihanneksia, juureksia, marjoja ja hedelmiä.
  • Karsi punaista ja prosessoitua lihaa.
  • Suosi täysjyväviljaa leipänä ja puurona.
  • Valitse kalaa vaihdellen 1-2 kertaa viikossa.
  • Muista kasviöljy ja kasviöljypohjaiset levitteet.
  • Karsi maitorasvaa.
  • Ole tietoinen piilorasvan ja piilosokerin lähteistä.
  • Pidä suolaa silmällä.
  • Vesijohtovesi on paras janojuoma.

Ravitsemussuositukset eri ikäisille, Ruokavirasto

Kirjallisuutta

Ravitsemussuositukset, Ruokavirasto

  • Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014 
  • Juomat ravitsemuksessa (VRN ja KTL, 2008)

Ravitsemussuosituksia eri ikäisille, Ruokavirasto

  • Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014
  • Juomasuositus. Juomilla on väliä – harkitse, mitä juot. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan juomasuositukset ikäryhmittäin