Neuvonta terveydenhuollon ammattilaisille

Tällä sivulla:

Koronarokotusneuvonta terveydenhuollon ammattilaisille

THL:n koronarokotushoitajat ylläpitävät valtakunnallista terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettua koronarokotusneuvontaa, jota annetaan sähköpostin välityksellä. 

Neuvontapalvelussa vastataan mm. kysymyksiin, jotka koskevat koronarokotuksia sekä rokotusten järjestämistä ja rokottamista. 

Rajallisten resurssien vuoksi neuvonnassa ei voida vastata yksittäisten kansalaisten kysymyksiin. Yksityishenkilöt saavat neuvoja omasta terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai yksityiseltä lääkäriasemalta.

Koronarokotusneuvonnan sähköpostiosoite:
koronarokotus(at)thl.fi

Rokotus- ja matkailuterveysneuvonta terveydenhuollon ammattilaisille

THL ylläpitää terveydenhuollon ammattilaisille suunnattua rokotus- ja matkailuterveysaiheista puhelinpalvelua. Neuvontapalvelussa vastataan kysymyksiin, jotka koskevat matkailuterveyttä ja -rokotuksia, kansallisen rokotusohjelman rokotuksia sekä rokotusten järjestämistä ja rokottamista.

Koronarokotuksia koskevissa kysymyksissä yhteys sähköpostilla: koronarokotus(at)thl.fi.

Puhelimeen vastaa terveydenhoitaja, ja se on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. 

Rajallisten resurssien vuoksi puhelinpalvelussa ei voida vastata yksittäisten kansalaisten kysymyksiin. Yksityishenkilöt saavat neuvoja omasta terveyskeskuksesta, neuvolasta, työterveyshuollosta tai yksityiseltä lääkäriasemalta.

Rokotus- ja matkailuterveysneuvonta terveydenhuollon ammattilaisille
p. 029 524 6060
Arkisin klo 10–12
Kesällä neuvonta on suljettu torstaina 6.6.2024 sekä viikon 29 (eli 15.-19.7.2024).

Rokotusneuvonnan aukioloaikojen ulkopuolella terveydenhuollon ammattilaiset voivat tarvittaessa kiireellisissä lääkärin arviota vaativissa tilanteissa konsultoida THL:n tartuntatautilääkäriä. 

Rokotteiden tilaaminen, säilytys- ja tuotevirheet

THL:n Rokotelähettämö auttaa kansallisen rokotusohjelman rokotteiden säilyttämiseen ja mahdollisiin tuotevirheisiin liittyvissä kysymyksissä. Puhelimeen vastaa farmaseutti.
 
THL ei vastaa kansalliseen rokotusohjelman ulkopuolisten rokotteiden säilytysvirhe- tai tuotevirhe-epäilyihin. Näissä tapauksissa tulee olla yhteydessä siihen apteekkiin, josta rokote on hankittu. 

Rokotteiden tilaamiseen ja tuotevirheisiin liittyvissä kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä oman alueen sairaala-apteekkiin tai lääkekeskukseen.

Rokotelähettämö
p. 029 524 8333
Arkisin klo 9–12
Rokotelähettämö on kiinni torstaina 6.6.2024 ja heinäkuun viikot 28 ja 29 (eli 8.-21.7.2024).

Tartuntatautilääkäri

Terveydenhuollon ammattilaiset voivat konsultoida tartuntatautilääkäriä puhelimitse infektiotautien torjuntaan ja seurantaan liittyvissä asioissa.  

Yksityishenkilöt saavat neuvoja omasta terveyskeskuksesta, neuvolasta, työterveyshuollosta tai yksityiseltä lääkäriasemalta.

Tartuntatautilääkäri
p. 029 524 8557 
Arkisin klo 8–15.30