Kansanterveyspäivä 2020

Kestävä kehitys ja kansanterveys

Aika: Perjantai 11.12.2020 09:40–15:40

Tilaisuus järjestetään webinaarina.

Vuoden 2020 Kansanterveyspäivän ajankohtaisena teemana on ”Kestävä kehitys ja kansanterveys”. Tilaisuudessa kuullaan alan asiantuntijoiden alustuksia viimeisimmän tutkimustiedon ja suositusten valossa. Päivän aikana saadaan monipuolinen katsaus siitä, kuinka kestävä kehitys ja kansanterveyden edistäminen huomioidaan hallitusohjelmassa, ympäristösuunnittelussa, luontoliikunnan ja aktiivisen liikkumisen edistämisessä, kansallisissa ravitsemussuosituksissa, ruoka- ja elintarviketuotannossa sekä joukkoruokailussa.

Seuraa verkossa

Tapahtumaa voi seurata verkossa livenä ja jälkikäteen tallenteena 2 viikkoa. 

Keskustelu Twitterissä aihetunnisteella #ktpäivä.

Linkki webcast-sivulle

https://webcast.sst.fi/cast/kestava-kehitys-ja-kansanterveys-11-12/public

Tietoa kansanterveyspäivästä

Kansanterveyspäivä on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuosittain järjestämä kansanterveyden ja terveyden edistämisen ajankohtaispäivä.

Tilaisuus on suunnattu valtakunnallisesti kaikille terveydenhuollon ammattilaisille, kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille, ravitsemus- ja liikunta-alan toimijoille, järjestötoimijoille ja muille terveyden edistämisen parissa työskenteleville. Kansanterveyspäivälle valitaan vuosittain teemaksi jokin keskeinen kansanterveyden haaste. Tavoitteena on luoda katsaus uusimpiin tietoihin, linjauksiin ja suosituksiin valitulta aihealueelta.

Ohjelma

Kestävä kehitys ja kansanterveys

Puheenjohtaja Pekka Jousilahti 

9.40–10.00 Kansanterveyspäivän avaus ja kansanterveyspalkinnon jako, pääjohtaja Markku Tervahauta, THL 

10.00–10.40 Hallitusohjelma, kestävä kehitys ja kansanterveys, johtaja Taru Koivisto, Sosiaali- ja terveysministeriö 

10.40–11.20 Luonto lähelle ja terveydeksi, professori Tari Haahtela, HUS

11.20–11.30 Tauko

11.30–12.00 Maailman terveysjärjestö WHO:n kestävän kehityksen tavoitteet, tutkimusprofessori Tiina Laatikainen, THL 

12.00–12.30 Ympäristön suunnittelu kestävän kehityksen ja terveyden näkökulmasta, tutkimusohjelmajohtaja Jaana Halonen, THL  

12.30-12.40 Miten joukkoruokailu voi tukea kestävää kehitystä, kehityspäällikkö Mika Parviainen, Leijona Catering Oy 

12.40–13.40 Lounas 

Puheenjohtaja Anne Lounamaa

13.40–14.10 Aktiivinen liikkuminen ja ilmastonmuutos, kestävän liikkumisen asiantuntija Tytti Viinikainen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

14.10–14.40 Miten ravitsemussuositukset tukevat kestävää kehitystä, tutkimuspäällikkö Satu Männistö, THL 

14.40-14.50 Tauko

14.50–15.20 Ruoka- ja elintarviketuotanto kestävän kehityksen näkökulmasta, erikoistutkija Merja Saarinen, Luonnonvarakeskus, Luke

15.20–15.40 Loppukeskustelu ja päätössanat

Muutokset ohjelmaan mahdollisia

 

Lisätietoa

Pirjo Saastamoinen
assistentti
[email protected]