Kansanterveyspäivä 2020
Kestävä kehitys ja kansanterveys
Aika: Perjantai 11.12.2020 09:40–15:40
Tilaisuus järjestetään webinaarina.
Vuoden 2020 Kansanterveyspäivän ajankohtaisena teemana on ”Kestävä kehitys ja kansanterveys”. Tilaisuudessa kuullaan alan asiantuntijoiden alustuksia viimeisimmän tutkimustiedon ja suositusten valossa. Päivän aikana saadaan monipuolinen katsaus siitä, kuinka kestävä kehitys ja kansanterveyden edistäminen huomioidaan hallitusohjelmassa, ympäristösuunnittelussa, luontoliikunnan ja aktiivisen liikkumisen edistämisessä, kansallisissa ravitsemussuosituksissa, ruoka- ja elintarviketuotannossa sekä joukkoruokailussa.
Seuraa verkossa
Tapahtumaa voi seurata verkossa livenä ja jälkikäteen tallenteena 2 viikkoa.
Keskustelu Twitterissä aihetunnisteella #ktpäivä.
Linkki webcast-sivulle
https://webcast.sst.fi/cast/kestava-kehitys-ja-kansanterveys-11-12/public
Tietoa kansanterveyspäivästä
Kansanterveyspäivä on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuosittain järjestämä kansanterveyden ja terveyden edistämisen ajankohtaispäivä.
Tilaisuus on suunnattu valtakunnallisesti kaikille terveydenhuollon ammattilaisille, kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille, ravitsemus- ja liikunta-alan toimijoille, järjestötoimijoille ja muille terveyden edistämisen parissa työskenteleville. Kansanterveyspäivälle valitaan vuosittain teemaksi jokin keskeinen kansanterveyden haaste. Tavoitteena on luoda katsaus uusimpiin tietoihin, linjauksiin ja suosituksiin valitulta aihealueelta.
Ohjelma
Kestävä kehitys ja kansanterveys
Puheenjohtaja Pekka Jousilahti
9.40–10.00 Kansanterveyspäivän avaus ja kansanterveyspalkinnon jako, pääjohtaja Markku Tervahauta, THL
10.00–10.40 Hallitusohjelma, kestävä kehitys ja kansanterveys, johtaja Taru Koivisto, Sosiaali- ja terveysministeriö
10.40–11.20 Luonto lähelle ja terveydeksi, professori Tari Haahtela, HUS
11.20–11.30 Tauko
11.30–12.00 Maailman terveysjärjestö WHO:n kestävän kehityksen tavoitteet, tutkimusprofessori Tiina Laatikainen, THL
12.30-12.40 Miten joukkoruokailu voi tukea kestävää kehitystä, kehityspäällikkö Mika Parviainen, Leijona Catering Oy
12.40–13.40 Lounas
Puheenjohtaja Anne Lounamaa
14.10–14.40 Miten ravitsemussuositukset tukevat kestävää kehitystä, tutkimuspäällikkö Satu Männistö, THL
14.40-14.50 Tauko
15.20–15.40 Loppukeskustelu ja päätössanat
Muutokset ohjelmaan mahdollisia
Lisätietoa
Pirjo Saastamoinen
assistentti
[email protected]