Hanketuki

Nuoria istuu penkillä. SOILA-koordinaatiohankkeen tunniste.

Tukea hankkeen koko elinkaaren ajan

SOILA-koordinaatiohanke tukee erityisesti Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen ohjelman käynnistymistä ja hankesuunnittelua sekä yhdessä oppimista valtakunnallisesti. Hanke tarjoaa kansallisesti toimintaa koordinoiden valmennusta, kehittämisympäristöjä ja tukea lastensuojelun sosiaalisten innovaatioiden kehittämiselle yhdessä koko hankkeen elinkaaren ajan.

SOILA-koordinaatiohanke vahvistaa sosiaalisten innovaatioiden osaamista ja tarjoaa avoimia yhteiskehittämisen innovaatioprosesseja hankeideoinnista arviointiin. Tuemme rohkeaa uudelleenorganisoitumista eri ammattiryhmien, rahoituskanavien ja kokemustiedon tuottajien näkökulmista tuen ja palveluiden parantamiseksi. 

Hankehakijoiden tuki

SOILA-koordinaatiohanke tarjoaa hankehakijoille suunnattuja avoimia tilaisuuksia, tukiprosesseja ja hankekohtaista tukea. SOILA on koonnut materiaalia hankevalmistelun tueksi verkkosivuille. 

Ilmoittaudu hankehakijoille suunnattuihin tilaisuuksiin ja tukiprosesseihin SOILAn tapahtumat -sivuston kautta. 

Varaa aika hankesparraukseen

Hankesparraukset on tarkoitettu Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen (TL 5.1) hankerahoitusta hakeneille, rahoituksen saaneille tai hanketta suunnitteleville. Hankesparraukseen voi siis tulla missä hankesuunnittelun tai toteutuksen vaiheessa tahansa. Katso lisätietoja:
SOILAn tapahtumat

Lastensuojelun sosiaalisten innovaatioiden (ESR+ TL 5.1) hankkeiden valmistelussa ja toteutuksessa on keskeistä:  

  • Palveluita ja tukea kehitetään kohderyhmän ja alueiden tarpeista käsin yhdessä ammattilaisten, lasten, nuorten ja perheiden kanssa ideoinnista hankkeen juurruttamiseen saakka. Hyvinvointialueiden tulee olla hankkeissa mukana pää-, tai osatoteuttajana tai vähintään vahvana kumppanina. Lisätietoa osallisuudesta ja yhdessä kehittämisestä. 
  • Kehittämistyön tulee kohdentua yhteen tai useampaan neljästä strategisesta tavoitteesta.
  • Hankkeen tulee täyttää sosiaalisille innovaatioille ominaisia piirteitä. Lisätietoa sosiaalisista Innovaatioista
  • SOILA-koordinaatio ja aluehankkeet muodostavat yhdessä lastensuojelua kehittävän 30 milj. €:n kokonaisuuden. Aluehankkeiden hakemuksiin tulee kirjata yhteistyö SOILA:n ja muiden aluehankkeiden kanssa. Yhdessä oppimista ja tarvittaessa radiaaliakin uudistamista toteutetaan yhdessä oppien.

Mistä tiedän, soveltuuko hankesuunnitelma juuri ESR TL 5.1 teemaan? SOILA on koonnut apukysymykset hankevalmistelijoille hankesuunnitelmien itsearvioimiseksi.

Ota apulomake käyttöösi:
Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen, ESR+ TL 5.1 hankeidean arviointilomake hankesuunnittelijoille

Käynnistyvien ja käynnissä olevien hankkeiden tuki 

SOILAn hanketuen piiriin olette tervetulleita, jos ELY-keskus on esittänyt hanketta rahoitettavaksi, vaikka varsinaista rahoituspäätöstä ette olisi vielä saaneet. Ensimmäiset aluehankkeet käynnistyivät keväällä 2024. 

Rahoituspäätöksen saaneet hankkeet löydät EURA2021 hanketietopalvelusta:
EU:n alue- ja rakennepolitiikan hanketietopalvelu ohjelmakaudelle 2021—2027

Miten SOILA tukee käynnistyviä ja käynnissä olevia hankkeita?

  • Hankesparraukset hankekohtaisesti 
  • Hanketukiprosessi koko hankkeiden elinkaaren ajaksi.  
  • Käynnissä oleville hankkeille on avattu Howspace-toimintaympäristö 
  • Verkottaa hanketoimijoita yhteisten teemojen äärellä ja tukee yhdessä oppimista, seurantaa, arviointia, mallintamista, juurruttamista.  
  • SOILA ja aluehankkeet järjestävät yhdessä tilaisuuksia ja tapahtumia sosiaalisista innovaatioista ja lastensuojelun kysymyksistä.  
  • SOILA tarjoaa viestintä- ja markkinointiapua, muun muassa voit tarjota aiheita valtakunnalliseen verkostokirjeeseemme.

SOILA tarjoaa hankkeille tilaisuuksia ja yhdessä oppimisen prosesseja. Lisätietoa:
SOILAn tapahtumat

Varaa aika hankesparraukseen

Hankesparraukset on tarkoitettu Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen (TL 5.1) hankerahoitusta hakeneille, rahoituksen saaneille tai hanketta suunnitteleville. Hankesparraukseen voi siis tulla missä hankesuunnittelun tai toteutuksen vaiheessa tahansa. Katso lisätietoja:
SOILAn tapahtumat

Vuosina 2024 – 2026 SOILA-koordinaatiohankkeessa

  • Muodostamme aluehankkeiden kanssa kehittämisen kokonaisuuden, jossa ohjelmakauden päättyessä on saatu uudistettua suomalaista lastensuojelua entistä paremmaksi sosiaalisesti sekä taloudellisesti kestävämmäksi 
  • Lisäämme lastensuojelun ratkaisuja tukemalla aluehankkeissa tehtävää lastensuojelun sosiaalisten innovaatioiden toteutusta, seurantaa, arviointia, mallintamista ja juurtumista 
  • Tarjoamme sosiaalisten innovaatioiden synnyttämisen tueksi yhteiskehittämisen kansallisen oppimisverkoston sekä järjestämme ja fasilitoimme tilaisuuksia ja kehittämisprosesseja
  • Siirrämme hankkeissa luotuja hyviä käytäntöjä osaksi kansallista toimintaa jatkuvuuden turvaamiseksi ja palveluiden sekä toimintamallien jatkokehittämiseksi 
  • Rakennamme yhteisövaikuttavuutta, kutsuen mukaan avoimesti kaikki alan kehittämisestä kiinnostuneet.