PALOMA-podcast

Kohtaamisia kotoutumisen ja osallisuuden äärellä

PALOMA-podcast-sarja tuo esille viiden eri ammattilaisen ajatuksia pakolaisten yhdenvertaisesta kohtaamisesta, osallisuudesta ja kotoutumisesta. Asiantuntijat keskustelevat maahanmuuton jälkimaininkien haasteista ja onnistumisista, hyvinvoinnista ja yksinäisyydestä.

Sarjassa kuullaan kotoutumisasiantuntijan, psykologin, työelämän ohjaajan, poliisin sekä monikulttuurisuuden asiantuntijan näkökulmia ja kokemuksia aiheista. Haastattelijana toimii Silja Salmi Tuotantoyhtiö Opetuselokuvat Oy:stä.

Erfan Mirzai: ”Toivon lisää lämpöä yhteiskuntaan ja ihmisten välille”

Opiskelija ja kotoutumisasiantuntija Erfan Mirzai tuli yksin Afganistanista Suomeen 13-vuotiaana. Hän kertoo, miltä tuntui tulla vieraaseen maahan, kulttuuriin ja kieliympäristöön, ja miten auttaa muita samassa tilanteessa olevia. 

Podcastin tekstivastine (pdf 69 kt)

Maryam Fathollahi: “Luottamus rakentuu hyvässä vuorovaikutuksessa, ei itsestään.”

Maryam Fathollahi toimii Suomen Pakolaisavussa työelämän ohjaajana. Hän työskentelee maahanmuuttaneiden parissa ja käyttää työnsä tukena omakohtaista kokemustaan Suomeen muuttamisesta pakolaisena. 

Podcastin tekstivastine (pdf 63 kt)

Mina Zandkarimi: ”Naapurit voisivat olla hyviä arkipäivän kotouttajia”

Väestöliitossa monikulttuurisuuden asiantuntijana työskentelevä Mina Zandkarimi muutti Suomeen 22 vuotta sitten pakolaisena. Hän kertoo alkuvaiheen kokemuksistaan ja havainnoistaan, sekä muutoksista, joita Suomeen muuttaminen toi häneen arkeensa. 

Podcastin tekstivastine (pdf 72 kt)

Ferdinand Garoff: “Suurimmalla osalla ihmisistä on hyvä kohtaamisen kyky”

Psykologi ja psykoterapeutti Ferdinand Garoff on työskennellyt maahanmuuttaneiden kanssa vuodesta 2012 alkaen. Podcast-haastattelussa hän antaa vinkkejä, miten erilaisuus ja kriisin kohdannut ihminen kohdataan. 

Podcastin tekstivastine (pdf 70 kt)

Janne Korhonen: “Se on se tärkein työkalu: kuunnella ja olla läsnä”

Vanhempi konstaapeli Janne Korhonen on työskennellyt Helsingin poliisin ennalta estävässä toiminnassa vuodesta 2012 lähtien. Hän kertoo, miten luoda yhteys varautuvasti viranomaisiin suhtautuvien ihmisten kanssa. Lisäksi hän pohtii työnsä vaikutusta itseensä.

Podcastin tekstivastine (pdf 76 kt)

Podcastin toteuttajat

Podcast-sarjan ovat toteuttaneet yhteistyössä Pakolaisten mielenterveystyön valtakunnallisen tukirakenteen perustaminen ja osaamisen levittäminen (PALOMA2) -hanke ja Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke – Sokra. Hankkeita rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan Unionin Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF).

YHTEISTYÖSSÄ

ESR logo  

EU Vipuvoimaa logo

AMIF logo

PALOMA-podcast-sarjan rahoittivat PALOMA2-hanketta rahoittava Euroopan Unionin Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF) sekä Sokra-hanketta rahoittava Euroopan sosiaalirahasto (ESR).