Turvakotipalvelut

Turvakodista saat suojan väkivallalta ja apua lähisuhdeväkivallan lopettamiseksi. Jokaisessa maakunnassa toimii vähintään yksi turvakoti. 

Turvakodissa oleminen on aina maksutonta etkä tarvitse lähetettä. Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

Milloin voin mennä turvakotiin?

Voit hakeutua turvakotiin, kun koet lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa. Väkivallan ei tarvitse olla fyysistä, vaan se voi olla myös esimerkiksi henkistä, seksuaalista tai taloudellista väkivaltaa.

Väkivalta voi alkaa nimittelynä, rajoittamisena tai ihmissuhteista eristämisenä, jolloin sitä voi olla vaikea tunnistaa väkivallaksi. Voit tulla turvakotiin yksin tai jos sinulla on lapsia, yhdessä lasten kanssa. 

Miten turvakoti voi auttaa minua?

Turvakodissa saat suojan lähisuhdeväkivallalta ja apua väkivallan loppumiseksi. Saat kriisiapua sekä tukea ja tietoa käytännön asioihin.

Turvakodissa voit rauhassa miettiä tilannettasi ja tehdä tulevaisuuteesi liittyviä käytännön järjestelyitä yhdessä turvakodin työntekijöiden kanssa.

Turvakoti tekee kanssasi yhteistyötä viranomaisten sekä muiden toimijoiden kanssa, kuten järjestöjen ja asumispalvelujen.

Miten pääsen turvakotiin?

Turvakoti on aina auki. Voit mennä mihin tahansa turvakotiin Suomessa riippumatta kotikunnastasi.

Jos pääset lähtemään turvakotiin rauhassa, soita turvakotiin, ennen kuin tulet. Siten varmistat, että kyseisessä turvakodissa on tilaa ja saat tarkempia saapumisohjeita puhelimitse.

Mikäli et itsenäisesti pääse turvakotiin, saat puhelimitse lisätietoa erilaisista vaihtoehdoista.