Apua ja palveluja

Lapsen ja aikuisen kädet pitelevät puuntaimea.

Suomessa kunnat, hyvinvointialueet sekä järjestöt tarjoavat apua ja palveluita niin väkivaltaa kokeneille kuin väkivaltaa tehneille. Akuutissa hätätilanteessa soita aina 112.

Apua väkivaltaa kokeneelle

Väkivaltaa voi olla vaikeaa tunnistaa, mutta on tärkeää hakea apua, jos epäilet että sinuun, lapseesi tai läheiseesi kohdistuu väkivaltaa. Apua on tarjolla hyvinvointialueellasi. Myös monet järjestöt tarjoavat palveluita väkivaltaa kokeneille, kuten neuvontaa, ohjausta, turvakotiin ohjaamista tai muuta yksilöllistä tukea. Akuutissa hätätilanteessa soita aina 112 ja kuvaile tilanne hätäkeskuspäivystäjälle. Sinulla on oikeus saada apua. Älä jää yksin!

Apua väkivaltaisuuteen

Väkivallan käyttäminen saattaa tulla yllätyksenä tai olet huomannut kohdistaneesi väkivaltaa puolisoosi, lapseesi tai läheiseesi. Apua on tarjolla kotikunnassasi ja (hyvinvointialueellasi). Myös monet järjestöt tarjoavat palveluita väkivaltaa tehneille, kuten neuvontaa, ohjausta tai muuta yksilöllistä tukea. Akuutissa hätätilanteessa soita aina 112 ja kuvaile tilanne hätäkeskuspäivystäjälle. On tärkeää, että väkivaltatilanteeseen soitetaan apua.