Nollalinjan auttava puhelin ja chat

Nollalinja auttava puhelin 080 005 005 ja chat tarjoaa tukea lähisuhdeväkivaltaa tai naisiin kohdistuvaa väkivaltaa kohdanneille, heidän läheisilleen ja ammattilaisille. Nollalinja auttaa ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Chat-palvelu on auki maanantaista keskiviikkoon kello 9-15 ja torstaisin sekä perjantaisin kello 14-20.

Apua saa puhelimitse suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi tulkkauspalvelua hyödyntäen Nollalinja auttaa myös arabian, darin, espanjan, farsin, somalin, soranin, thain ja venäjän kielillä. 

Avaa Nollalinjan sivusto 

Nollalinjan apu on matalan kynnyksen palvelua

  • Kriisipäivystäjät eivät tiedä, kuka heille soittaa.
  • Soittajan puhelinnumero tai IP-osoite eivät näy päivystäjille.
  • Puheluista ei jää merkintää puhelinlaskuun.
  • Puhelut ovat soittajalle maksuttomia.

Nollalinjan päivystäjät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, joilla on kriisi- ja väkivaltatyön erityisosaamista. Päivystäjät kuuntelevat, tukevat ja neuvovat väkivaltaan liittyvissä tilanteissa. Päivystäjillä on käytössään oma palveluhakemisto, joten he osaavat neuvoa soittajia muiden palvelujen piiriin valtakunnallisesti. 

THL vastaa Nollalinjan toiminnan järjestämisestä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) vastaa Nollalinjan toiminnan järjestämisestä ja valtionavustuksen jakamisesta palveluntuottajalle. THL tekee Nollalinjaa tunnetuksi erityisesti kansalaisille markkinoimalla ja kampanjoimalla eri kanavissa ja tiedotusvälineissä. THL:n tehtäviin kuuluu myös seurata ja raportoida Nollalinja-palvelun tunnettuudesta ja käytön tuloksista.

Valtakunnallisen Nollalinjan käytännön toteuttajana on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö Setlementti Tampere ry. Nollalinjan toiminnan rahoittaa oikeusministeriö valtiolle kerättävästä rikosuhrimaksusta.

Nollalinjan ja turvakotien yhteisiä asiakkaille jaettaviksi tarkoitettuja info-korttiesitteitä voi tilata maksutta ja postikuluitta THL:n verkkokaupasta yhdeksällä kielellä. Muita materiaaleja on saatavilla Nollalinjan verkkosivustolta.
Nollalinja

Lisätietoja

Anu Karhinen-Soppi 
Erityisasiantuntija, THL
puh. 0295247160
s-posti: [email protected] 

Muualla verkossa