Enkäten om penningspel

pengar

Projektperiod:

1.1.2017–31.12.2019

Organisationsenhet:

Alkohol, droger och beroenden

På andra webbplatser:

Enkäten kartlägger finländarnas penningspelande och åsikter om marknadsföringen av penningspel. Penningspel är bland annat lotterispel såsom lotto, sport- och travspel, spelautomater, skraplotter och kasinospel. De här spelen kan också spelas på internet. 

Det finländska penningspelsystemet reviderades i januari 2017. Genom denna undersökning bedöms penningspelandet, spelbolagens marknadsföring och penningspelrelaterade problem under 2016 före fusionen av de tre spelbolagen. Undersökningen ingår i ett större forskningsprojekt som THL utför.

Enkäten om penningspel 2016 består av en befolkningsundersökning som riktas till den vuxna befolkningen och information som samlas in från Spelklinikens klienter.

Statistikcentralen genomför befolkningsundersökningens datainsamling i januari och februari 2017. Vi ber dig vänligen delta i undersökningen om du blir kontaktad av Statistikcentralen. 

Spelklinikens klientdata samlas in från de personer som söker hjälp eller vård för penningspelproblem bland Spelklinikens tjänster i januari och mars 2017.