Mielenterveys- ja päihdepalveluiden johtajien verkosto

Psykiatrian ja päihdealan johtajien verkosto laajenee. Verkoston nimeksi on valittu Mielenterveys- ja päihdepalveluiden johtajien verkosto. Muutos noudattaa hyvinvointialueiden myötä tulevaa sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenteellista muutosta ja palveluiden integraation tavoitetta.

Verkoston tavoitteena on edistää mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämistä ja johtamista. Verkosto järjestää tapaamisia, joissa välitetään ajankohtaista tietoa ministeriön, Valviran ja THL:n toimijoilta. Samalla saadaan käytännön toimijoilta tärkeää ajankohtaisista ilmiöistä ja teemoista valtakunnalliselle tasolle. Eri toimijoiden verkostoituminen mahdollistaa yhteisen kehittämisen ja hyvien toimintamallien levittämisen.

Verkostoon voi liittyä mielenterveys- ja päihdepalveluiden johtaja oheisella ilmoittautumiskaavakkeella.
Ilmoittautuminen psykiatrian ja päihdejohtajien verkostoon

Vuoden 2024 verkostopäivät

Seuraavat Mielenterveys- ja päihdepalveluiden johtajien päivät järjestetään syksyllä kahden päivän mittaisena Helsingissä THL:n tiloissa 26-27.9.2024, laittakaa nämä päivät valmiiksi jo kalenteriin. Tulemme pyytämään puheenvuoroja eri hyvinvointialueilta niin miepä-palveluiden rakenteellisten ratkaisuiden kuin sisällöllisen näkökulman kuulemiseksi.

Alustava ohjelma viety THL-tapahtumakalenterin. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki ilmoitetaan myöhemmin.

 

Psykiatrian, mielenterveyspalveluiden ja päihdetyön toimenpidekoodit perus- ja erityistasolle

Osana mielenterveysstrategiaa haluamme parantaa tiedolla johtamisen välineitä. Tähän liittyen THL:n johtama työryhmä on uudistanut psykiatrian, mielenterveyspalveluiden ja päihdetyön toimenpidekoodeja (I-ryhmän koodit). Tällä valmistaudutaan siihen, että perus- ja erityistason palveluiden samansisältöinen toiminta kuvataan vain yhdellä koodilla.
Toimenpidekoodit mielenterveys- ja päihdepalveluissa

Yhteydenotot ja kysymykset: ylilääkäri Outi Linnaranta [email protected]

Yhteyshenkilöt

Outi Linnaranta, ylilääkäri, THL
[email protected]

Anu Vähäniemi, kehittämispäällikkö, THL
[email protected]

Minna Kesänen, kehittämispäällikkö, THL
[email protected]

Muualla palvelussa

THL:n uusi aihesivusto Sote-palvelujen johtaminen on julkaistu. Sivuston kohderyhmänä ovat erityisesti hyvinvointialueiden strateginen ja operatiivinen johto, muut päätöksentekijät sekä kansalliset toimijat (esim. STM, VM).
Sote-palvelujen johtaminen 

Muualla verkossa

Väliin pudonneet (Yle.fi)
Monelta päihteitä käyttävältä evätään Suomessa mahdollisuus mielenterveyspalveluihin. Sote-uudistus on tilaisuus viedä tilannetta yksilön oikeuksien kannalta parempaan suuntaan. Yle kertoo kolmen ihmisen tarinan terveydenhuollon sokkeloissa.